Δεν βλέπουν την ώρα να βγουν από τα ρούχα τους και να ξεναγηθούν με αδαμιαία περιβολή οι Γάλλοι στο Παλέ ντε Τοκιό στο Παρίσι. 

Η πρόσκληση για την ειδική ξενάγηση που θα γίνει στις 5 Μαϊου δεν πρόλαβε να αναρτηθεί στο Facebook και οι θέσεις έκλεισαν αφήνοντας χιλιάδες φιλότεχνους γυμνιστές στη μακροσκελή λίστα αναμονής. 

Η ξενάγηση που θα γίνει στις 9.30 το πρωί από επίσης γυμνά μέλη του προσωπικού του γνωστού για τις πρωτοποριακές του εκθέσεις Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης θα περιλαμβάνει στάσεις στα έργα οκτώ διαφορετικών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο βρετανός Τζορτζ Χένρι Λόνγκλι και οι γάλλοι Κάντερ Ατία και Ζαν Ζακ Λεμπέλ.

Πίσω από την ιδέα δεν βρίσκεται η Ένωση Γυμνιστών του Παρισιού, όπως ίσως θα περίμενε κάποιος, αλλά το Παλέ Ντε Τοκιό το οποίο πρότεινε στην ένωση την ξενάγηση στο πλαίσιο της προσπάθειας του να κάνει καινούρια πράγματα και να προσεγγίσει νέο κοινό. 

Οι υπεύθυνοι της Ένωσης Γυμνιστών ενθουσιάστηκαν με την πρόταση και προχώρησαν σε μια ανάρτηση στο Facebook. Η ανταπόκριση εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους αφού 1.979.641 άτομα είδαν την ανακοίνωση, 156.070 θέλησαν να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες και 21.867 εγγράφηκαν στην λίστα ως ενδιαφερόμενοι για την επίσκεψη. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών από όλα τα φύλα εξίσου. Τα στοιχεία αυτά έρχονται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ένωσης Γυμνιστών, να αποδείξουν ότι το κίνημα του γυμνισμού κάθε άλλο παρά φθίνει. 

Κι αν η πρώτη ξενάγηση χωρίς ρούχα στο Παρίσι έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον δεν είναι η πρώτη που συμβαίνει παγκοσμίως. Έχει προηγηθεί η Αυστραλία το 2015 και η Εθνικής της Πινακοθήκη στην Καμπέραπου υποδέχθηκε γυμνούς επισκέπτες στην αναδρομική έκθεση του Τζέιμς Τουρέλ, όπως και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Σίδνεϊ.

Ο λόγος που υιοθετείται η συγκεκριμένη πρόταση είναι σύμφωνα με τον καλλιτέχνη Στούαρτ Ρίνγκχολτ, ο οποίος συχνά συνοδεύει ομάδες γυμνών επισκεπτών στο αυστραλιανό μουσείο, ότι τα ρούχα και ιδιαιτέρως τα χρωματιστά αποσυντονίζουν το βλέμμα από τη θέαση των έργων τέχνης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook