Μηλοπιτάκια… το απόλυτο, αγαπημένο συνοδευτικό για το καφεδάκι σας, το τέλειο σνακ για όλη την οικογένεια αλλά και το ιδανικό κέρασμα

Υλικά 

1 ½ κιλό μήλα, καθαρισμένα κομμένα σε μικρά κυβάκια 
3 κ.σ. μαργαρίνη + 3 κ.σ. ζάχαρη + 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη (για τα μήλα)
¾ φλ. τσαγιού μαργαρίνη (νηστίσιμη αν νηστεύετε)
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα με τη φλούδα τους, ή καρύδια χοντροκοπανισμένα 
1 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές 
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, τις 3 κ.σ. μαργαρίνης και σοτάρετε τα κυβάκια μήλων για 3 λ. Στη συνέχεια τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τη κανέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για 5 λ επιπλέον. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ χοντροκοπανίζετε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια σας. Αν χρησιμοποιήσετε τα καρύδια τα βάζετε κατευθείαν στο τηγάνι με τα μήλα. Αν χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα πρώτα τα καβουρδίζετε ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία και μετά τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα μήλα.

Προσθέτετε στο μείγμα τις σταφίδες και τη μαρμελάδα, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί το μείγμα και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα φύλλα σας. Βάζετε το φούρνο σας να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βάζετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρόλι να λιώσει. Βάζετε μπροστά σας, κατά μήκος, όλα τα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο και με 2 κάθετες χαρακιές τα χωρίζετε σε 3 λωρίδες. Στοιβάζετε μπροστά σας τις λωρίδες.

Παίρνετε μια μια τις λωρίδες φύλου και τις αλείφετε με τη μαργαρίνη. Τοποθετείτε στην άκρη της κάθε λωρίδας από 1 κ.σ. γέμιση. Ανασηκώνετε τη κάτω αριστερή άκρη και τη φέρνετε στην επάνω δεξιά πλευρά σχηματίζοντας ένα μικρό τρίγωνο το οποίο συνεχίζετε να διπλώνετε μέχρι επάνω. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με όλες τις υπόλοιπες λωρίδες φύλλου και γέμισης.

Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε 2 ταψιά αλειμμένα με μαργαρίνη ή στρωμένα με λαδόκολα. Με ένα πινέλο αλείφετε από πάνω τα τριγωνάκια σας με λιωμένη μαργαρίνη.

Βάζετε το ένα ταψί στη 1η σκάλα και το δεύτερο ταψί στη 3η σκάλα του φούρνου και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι να ροδοκοκινίσουν. Στο μέσον το ψησίματος αλλάζετε θέση στα ταψιά.

Τα βγάζετε από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και με σκόνη κανέλας, τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Πριν τα σερβίρετε ξαναρίχνετε ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας και σερβίρετε. 

sintayes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook