Παρουσίαση βιβλίου του Παραολυμπιονίκη και συγγραφέα Αντώνη Τσαπατάκη, αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», συνεχίζοντας την πολύπλευρη δράση του, σας καλεί στην παρουσίαση του Παραολυμπιονίκη και συγγραφέα Αντώνη Τσαπατάκη σε: «Ένα ταξίδι στο όνειρο της ισότητας».

Το παιδικό μυθιστόρημα με τίτλο: «Το όνειρο», το οποίο έχει γράψει ο Αντώνης  Τσαπατάκης  με τη βοήθεια της συγγραφέως Έλενας Θωϊδου, αποτελεί μια προσπάθεια, όπως λέει ο ίδιος, να στείλει το δικό του μήνυμα σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη ενδυνάμωσης προκειμένου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο, στις  σελίδες του οποίου ο αναγνώστης πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο όνειρο της ισότητας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της κατανόησης της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της φιλίας, αλλά και των μαγικών δυνάμεων… που όλοι κρύβουμε μέσα μας. «Προσπάθησα μέσα από αυτό το παραμύθι όσο γίνεται τα παιδιά να αρχίσουν να κατανοούν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι απλά διαφορετικά δεν έχουν κάτι ξεχωριστό ή επικίνδυνο όπως πολλά νομίζουν….»

Την εκδήλωση επιμελήθηκε και θα συντονίσει η Νίκη Μπελαδάκη, Εμψυχώτρια Δημιουργικού παιχνιδιού – Βιβλιοθηκονόμος – Μουσειοπαιδαγωγός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου και ώρα 18:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Παράλληλα με την παρουσίαση, η κ. Μπελαδάκη θα εμψυχώσει ομάδα παιδιών της Β’ Δημοτικού του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σε ένα δρώμενο βιωματικής προσέγγισης σκηνών από το βιβλίο, ενώ την εκδήλωση θα  πλαισιώσουν μουσικά η Τζωτρτζίνα Αλεξάκη και ο Αντώνης Μποτονάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook