Τo αρνητικό κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο μεταδόθηκε και στα αμοιβαία κεφάλαια το συνολικό ενεργητικό των οποίων δοκιμάζει πλέον τα επίπεδα των 6 δισ. ευρώ. Την «εκτόξευση» του ενεργητικού την προηγούμενη Δευτέρα ακολούθησε η υποχώρηση ενεργητικού την Τρίτη και Τετάρτη αλλά και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Alpha Trust, συνεχίστηκαν και στην αποτίμηση της Τετάρτης 31 Αυγούστου οι αρνητικές αποδόσεις των Α/Κ ελληνικών τοποθετήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά η συνολική εικόνα των Α/Κ της Ελληνικής αγοράς.

Το συνολικό ενεργητικό, σύμφωνα με την imerisia.gr, εμφανίστηκε μειωμένο κατά 0,26% στα 6,56 δισ. ευρώ, παρά τις σημαντικές εισροές μεριδίων ύψους 17,64 εκατ. ευρώ, που κατευθύνθηκαν στα Α/Κ Χρηματαγοράς. Αναλυτικότερα, το ενεργητικό των Μετοχικών Α/Κ περιορίστηκε κατά 1,44% στα 1,76 δισ. ευρώ, έπειτα από εκροές ύψους 972,11 χιλ. ευρώ. Σε επίπεδο αποδόσεων καταγράφηκαν κέρδη, με εξαίρεση τα Ελληνικά Μετοχικά Α/Κ που σημείωσαν σημαντικές απώλειες τις τάξης του 3,65%.

Τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσόμενων Αγορών παρουσίασαν τα μεγαλύτερα κέρδη της τάξης του 1,99% και 1,60%, αντίστοιχα. Στα Μεικτά Α/Κ, τα υπό διαχείριση κεφάλαια υποχώρησαν κατά 0,92% στα 1,14 δισ. ευρώ, ύστερα από αρνητικές αποδόσεις και εκροές ύψους 295,98 χιλ. ευρώ. Πτωτικά κατά 0,12% κινήθηκε και το ενεργητικό των Ομολογιακών Α/Κ, διαμορφωμένο στα 1,54 δισ. ευρώ, με εξαγορές μεριδίων που ανήλθαν στις 831,02 χιλ. ευρώ. Σε επίπεδο αποδόσεων, η εικόνα ήταν ανάμεικτη για τις επιμέρους κατηγορίες. Τα Ομολογιακά Α/Κ Μη Κρατικά Υψηλής Απόδοσης εμφάνισαν τα υψηλότερα κέρδη (0,43%), ενώ ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά – Αναπτυσσόμενων Χωρών με θετική μεταβολή της τάξης του 0,23%.

Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν από τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά – Αναπτυγμένων Χωρών (-0,16%) και τα Ελληνικά Ομολογιακά Α/Κ (-0,06%).

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook