Συναντήσεις με το ΔΣ του τοπικού συλλόγου των εργαζομένων στην ΥΠΑ, τον αερολιμενάρχη κ. Πλιάκα και τους προϊστάμενους των υπηρεσιών 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου πραγματοποίησε περιοδεία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου, “στα πλαίσια της περιοδείας το κλιμάκιο συναντήθηκε με το ΔΣ του τοπικού συλλόγου των εργαζομένων στην ΥΠΑ, τον αερολιμενάρχη κ. Πλιάκα και τους προϊστάμενους των υπηρεσιών και συζήτησε με τα συνεργεία των τεχνιτών στο έργο επέκτασης της αίθουσας αναχωρήσεων του αερολιμένα Ηρακλείου.

Στις συναντήσεις, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του με την πολιτική απελευθέρωσης των αερομεταφορών, τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συμφωνία της ΝΔ και των υπολοίπων αστικών Κομμάτων στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Επίσης ανέλυσε τη θέση του ΚΚΕ, ότι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε φτηνές, ασφαλείς και υψηλού επιπέδου αερομεταφορές, απαιτείται η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα αερομεταφορών στον οποίο θα ανήκει το σύνολο των αερομεταφορικών λειτουργιών, από την επίγεια εξυπηρέτηση, τις υπηρεσίες τροφοδοσίας, την τεχνική βάση και το πτητικό έργο, η αποκλειστικότητα των εσωτερικών γραμμών, τα εγχώρια αεροδρόμια και οι υποδομές τους ως λαϊκή περιουσία. Βεβαίως, αυτή η προοπτική συγκρούεται με την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία η οποία έχει ως βασικό κριτήριο το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων.

Ανέδειξε επίσης την ανάγκη σήμερα να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων της ΥΠΑ, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων και του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, με εξασφάλιση των μισθολογικών και των άλλων εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά, καταγγέλθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει την ΥΠΑ, με το νόμο του 2016 καθώς και η μεθόδευση, με άρθρο στο σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις" που συζητιέται αυτές τις μέρες στην Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και θα έρθει για ψήφιση τις προσεχείς ημέρες για ψήφιση στην ολομέλεια και αφορά την απελευθέρωση των μεταθέσεων – μετατάξεων υπαλλήλων της ΥΠΑ.

Επίσης αναδείχτηκε η ανάγκη λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας του αεροδρομίου και πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού από τις μεγάλες επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης, ώστε να μην καταστρατηγούνται ωράρια και συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων κατά τη τουριστική περίοδο.

Τέλος τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργάτες στο έργο επέκτασης να οργανώσουν την πάλη τους, μαζί με το συνδικάτο οικοδόμων, ενάντια στην καταστρατήγηση του ωραρίου και την απληρωσιά που αντιμετωπίζουν, την ίδια στιγμή που από τη δουλειά τους ο εργολάβος του έργου κερδίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με την αντεργατική πολιτική της, υπηρετεί το κεφάλαιο και προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα στους τόπους δουλειάς και μια ακόμα απόδειξη είναι ότι δεν φέρνει προς συζήτηση στη βουλή την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για επαναφορά των ΣΣΕ. Τόνισαν ότι το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αναδειχτούν τα προβλήματα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook