Αίτημα να γίνει εκ νέου αναβολή της έναρξης των αιτήσεων αλλά και να  υπάρξει περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας για την επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων. 

Με προβλήματα και μετά από πολλές καθυστερήσεις ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το  νέο «Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ» ενώ η πλατφόρμα για την Κρήτη θα ενεργοποιηθεί στις 26 Μαρτίου.

Η πλατφόρμα ωστόσο συχνά τίθεται εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος ενδιαφερόμενοι να μην καταφέρουν έγκαιρα να υποβάλουν αίτηση εξιαιτίας προβλημάτων που σχετίζονται με το πληροφοριακό σύστημα και την αδυναμία της πλατφόρμας.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικικών του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, Λευτέρης Κοπάσης σε επιστολή που απέστειλε απευθυνόμενος στην διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ, ζητά να προβεί σε ενέργειες, εκθέτοντας τα προβλήματα αυτά,  για να γίνει εκ νέου αναβολή της έναρξης των αιτήσεων αλλά και να  υπάρξει περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας για την επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων. 

Στην επιστολή αναφέρει:

Προβλήματα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, αναβολές, λάθη και προβλήματα, λόγω υπερφόρτωσης η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο «Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ» ανοίγει τμηματικά σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Χθες, Δευτέρα 19 Μαρτίου, ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τους υποψηφίους από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Στις 26 Μαρτίου θα ακολουθήσουν αιτήσεις για τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ στις 2 Απριλίου για τις περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.

Πολλά προβλήματα διαπιστώνουν, από την πρώτη στιγμή, συνάδερφοι μηχανικοί κατά την προσπάθειά τους να υποβάλλουν τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα προβλήματα με το πληροφοριακό σύστημα συνεχίζονται και σήμερα παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου για ομαλή λειτουργία. Η πλατφόρμα παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός λειτουργίας, ενώ όταν λειτουργεί οι αιτήσεις δεν ολοκληρώνονται λόγω δυσλειτουργιών.

Επειδή δεν είναι δυνατόν σε ένα πρόγραμμα με σειρά χρονικής προτεραιότητας κάποιοι να ευνοούνται και κάποιοι να αποκλείονται από την πρόσβαση, για λόγους δυσλειτουργίας του εργαλείου που χρησιμοποιείται, ζητούμε να προβείτε στις όποιες απαραίτητες ενέργειες για εκ νέου αναβολή της έναρξης των αιτήσεων.

Παράλληλα να υπάρξει περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας για την επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων. Είναι η μόνη λύση που θα αποκαταστήσει το αίσθημα αδικίας που ήδη υπάρχει και τον εκνευρισμό που επικρατεί.

Ο Πρόεδρος της ΔΚΜ ΤΔΚ,
Λευτέρης Κοπάσης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook