“Δηλώνουμε ότι δεν θα υποκύψουμε στη βία που ασκείται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο απ’ όπου κι αν προέρχεται.  “

Η Συνέλευση της Φιλοσοφικής Σχολής που συνήλθε εκτάκτως σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κατάληψη εργαστηρίου του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών έλαβε ομόφωνα την απόφαση να εκδώσει την εξής ανακοίνωση:

“Τα μέλη της Φιλοσοφικής Σχολής διαμαρτυρόμαστε για την κατάληψη δημόσιου πανεπιστημιακού χώρου  που βρίσκεται σε χρήση της Σχολής. 

Η κατάληψη παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, πλήττει ευθέως τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και επιτείνει την υπονόμευση του δημόσιου πανεπιστημίου δίνοντας προσχήματα σε όσους συστηματικά το απαξιώνουν και το επιβουλεύονται.  

Οι εγκαταστάσεις του δημόσιου πανεπιστημίου αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού. Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη δημόσια πανεπιστημιακή περιουσία και να προασπίσουμε την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου. 

Ζητούμε από τα πρόσωπα που ιδιοποιήθηκαν τον δημόσιο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής να αποχωρήσουν αμέσως.

Δηλώνουμε ότι δεν θα υποκύψουμε στη βία που ασκείται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο απ’ όπου κι αν προέρχεται.  

Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, διδάσκοντες, υπαλλήλους και φοιτητές, σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε ειρηνικά την επιστροφή του χώρου στην κυριότητα του δημόσιου πανεπιστήμιου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook