«Είμαστε λίγες ακόμα αλλά σιγά σιγά θα ενταχθούν ομαλά όσο περισσότερες γίνεται»

Με αργά αλλά σταθερά βήματα η Πολεμική Αεροπορία εντάσσει γυναίκες ακόμα και σε θέσεις που θεωρούνταν αυστηρά αντρικές. Η υποσμηναγός Γεωργακίλα Αχειλία, που είναι η δεύτερη Ελληνίδα που «δαμάζει» ένα μαχητικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το βεβαιώνει καθώς το βιώνει η ίδια στην καθημερινότητά της, πετώντας ως υπεύθυνη οπλικών συστημάτων σε ένα από τα F-4 φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την εντοπίσαμε μπροστά στο εκσυγχρονισμένο μαχητικό της F-4E phantom, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, στο πλαίσιο της ημέρας για τους εκπροσώπους του Τύπου, της άσκησης «Ηνίοχος 2018». Η νεαρή υποσμηναγός τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των ισραηλινών ΜΜΕ.

«Είμαστε λίγες ακόμα αλλά σιγά σιγά θα ενταχθούν ομαλά όσο περισσότερες γίνεται», δήλωσε αποκλειστικά στο newsbeast.gr. Στην παρούσα φάση, η Αχειλία είναι η μόνη Ελληνίδα σε μαχητικό. Η πρώτη είναι εκπαιδεύτρια πλέον στην Καλαμάτα. Υπάρχουν και άλλες, αλλά βρίσκονται σε πληρώματα ελικοπτέρων και μεταγωγικών.

Σε γενικές γραμμές η εκπαίδευση ήταν η ίδια, όπως και η αντιμετώπιση. Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι κάτι που «άμα το θες μπορείς να το καταφέρεις». Ήταν παιδικό της όνειρο και μάλλον στο να θέσει ως στόχο της να γίνει πιλότος συνετέλεσε το γεγονός πως χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας είναι και ο μεγαλύτερος αδερφός της.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook