Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στην διαδρομή Ανώπολη – Μουρί – Τίμιος Σταυρός – Χώρα Σφακίων, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018. 

Η πεζοπορία είναι στην αρχή ανηφορική σε χωματόδρομο και μετά τον οικισμό, στο Μουρί Σφακίων, είναι σε κατηφορικό κακοτράχαλο μονοπάτι. 

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση αυτή θα επισκεφθούν τον οικισμό αυτό, που είναι ένα από τα πιο ορεινά χωριά της περιοχής και βρίσκεται στην ορεινή περιοχή μεταξύ της Ανώπολης και της Ίμπρου, σε υψόμετρο περίπου 1.050 μέτρων, το οποίο αν και αρχοντοχώρι κάποτε, σήμερα δεν κατοικείται. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 6 ώρες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 23/03. Αρχηγός της εξόρμησης είναι η κ. Ελευθερία Λουπασάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook