Σύσκεψη συντονιστικών επιτροπών και πολιτευτών Κρήτης των ΑΝΕΛ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Λάρισας των ΑΝΕΛ, κ. Βασίλειο Κόκκαλη

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ρέθυμνο για την ημερίδα με θέμα «Παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές» και τον 4ο Παγκρήτιο  Διαγωνισμό Ελαιολάδου που οργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Λάρισας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Βασίλειος Κόκκαλης συμμετείχε σε σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών και των πολιτευτών Κρήτης του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση προβλημάτων και προτάσεων που αφορούν την Αγροτική Ανάπτυξη και την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Κρήτη και ευρύτερα δεδομένης της στρατηγικής σημασίας του αγροδιατροφικού τομέα για το νησί μας και για την παραγωγική ανάταξη της χώρας καθώς και η ενημέρωση για το κυβερνητικό έργο και τις σχεδιαζόμενες πολιτικές για τον αγροτικό χώρο.

Η συζήτηση υπήρξε ιδιαίτερα καρποφόρα τόσο για την καταγραφή των προβλημάτων και των προτάσεων που προέκυψαν μετά από επαφές των τοπικών στελεχών του Κινήματος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, όσο και για την ενημέρωση επί του επιτελούμενου έργου το οποίο πραγματικά είναι σημαντικό και εν πολλοίς άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ο Υφυπουργός έδωσε απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο όραμα το οποίο διαπνέει τις στοχευμένες κατά τομέα παρεμβάσεις με κύρια στόχευση, όπως ανέφερε και στην ομιλία του στην ημερίδα, την ενίσχυση του αφοσιωμένου στη γη του παραγωγού και όχι του ευκαιριακού ή εκείνου που θεωρεί την αγροτική δραστηριότητα πάρεργο ή συμπληρωματικό εισόδημα. Οι συνθήκες πλέον είναι κατάλληλες ώστε να πιστοποιηθεί το επάγγελμα του αγρότη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την εκπαίδευση, την οργάνωση και την αποκλειστική ενασχόληση με τη γη του.

Προς πλήρη ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, αποστέλλουμε συνημμένα στο παρόν δελτίο τύπου, τα προβλήματα και τις προτάσεις που συγκέντρωσε και κωδικοποίησε η Περιφερειακή Οργάνωση Κρήτης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την ομιλία του Υφυπουργού.
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό για την εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωση και τις απαντήσεις που έδωσε στους προβληματισμούς και τις προτάσεις των στελεχών μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Νίκο Τσιλίκη για τη συνεργασία μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίσκεψη ώστε τα θέματα που τέθηκαν να τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας προκειμένου η συνάντηση να καταστεί καρποφόρα και αποτελεσματική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook