«Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους»

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Μάκη Μαρκόπουλου στην Πανόρμου, τον Οκτώβριο του 2016.

Ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τον κατηγορούμενο καθώς δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό του ότι σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τον 68χρονο γείτονα του γιατί ένιωσε πως απειλείται η ζωή του.

Οι δικαστές καταδίκασαν τον 60χρονο σε επιπλέον φυλάκιση 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, πρόταση η οποία δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Τον Οκτώβριο 2016 η γειτονιά των δύο ανδρών συνταράχθηκε από την είδηση ότι ο 68χρονος γυμναστής έπεσε νεκρός από το χέρι του συνταξιούχου αστυνομικού γείτονα του.

Οι δύο άνδρες οι οποίοι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά. Οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από τους λόγους που είχαν ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Όταν την μοιραία ημέρα, σύμφωνα με την κατηγορία, το θύμα είδε τον 60χρονο με το υπηρεσιακό του περίστροφο τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε μικρής διάρκειας καταδίωξη κι ύστερα ο κατηγορούμενος φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος τον γυμναστή ο οποίος είχε «εγκλωβιστεί» ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. ‘Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου» είπε στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ο 60χρονος ο οποίος ισχυρίστηκε πως το θύμα ήταν εκείνο που του επιτέθηκε και τον «παγίδευσε» ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα λίγο πριν το μοιραίο χτύπημα.

«Είχε σκίσει το χέρι μου. Ο θανάσιμος τραυματισμός του έγινε συνέπεια του χτυπήματος που έγινε στο χέρι μου από τον σιδεροσωλήνα. Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» ανέφερε και συμπλήρωσε «δε θα θυσίαζα μια ζωή για να φύγω μου είπε: «π… θα σε σκοτώσω», δεν τον είχα δει νωρίτερα. Αν τον είχα δει νωρίτερα θα πήγαινα στη ΓΑΔΑ» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook