Έβαλε φωτιά κατά λάθος και χωρίς να φταίει, αλλά κινδύνευσε να καεί ζωντανός προσπαθώντας να τη σβήσει και αργότερα ομολόγησε τον ακούσιο εμπρησμό. Παρ’ όλα αυτά, ο μελισσοκόμος που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την πυρκαγιά που ξέσπασε προ ημερών στη Βέργα Μεσσηνίας, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε φυλάκιση 12 μηνών με διετή αναστολή!

Ο 47χρονος μελισσοκόμος, σύμφωνα με το protothema.gr, είχε πάει στη θέση Άνω Μαντριά για να δει αν είχε ξεχάσει κλειστή κάποια κυψέλη που μετέφερε το προηγούμενο βράδυ. Όμως, το καπνιστήρι που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα σε άλλα μελίσσια του στη Μεσσήνη, ήταν καυτό και άναψε φωτιά στο πλαστικό της καρότσας του αγροτικού του! Μόλις αντιλήφθηκε τι είχε γίνει, έκανε όπισθεν για να φτάσει στο πιο κοντινό σπίτι και να βρει νερό.

Δεν φαντάστηκε, όμως, ότι το λιωμένο πλαστικό έσταζε στο δρόμο ανάβοντας φωτιές που γρήγορα επεκτάθηκαν!

Ο μελισσοκόμος έδωσε μάχη για να περιορίσει την πυρκαγιά, ενώ καλούσε από το κινητό του την Πυροσβεστική, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και κατοίκους της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδιοκτήτης της έκτασης που κάηκε αρνήθηκε να ζητήσει αποζημίωση, συγκινημένος από την αυτοθυσία του ακούσιου εμπρηστή που κόντεψε να καεί ζωντανός, πράγμα που του αναγνώρισε ως ελαφρυντικό το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook