Ακάθεκτοι συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη οι πλειστηριασμοί με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα οφειλετών. 

Στην πλατφόρμα eauction.gr αναρτώνται καθημερινά νέοι πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων, γραφείων, αγροτεμαχίων, εργοστασίων καθώς και ξενοδοχείων. 

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 318 πλειστηριασμοί που αφορούν σε 495 ακίνητα, ενώ είναι προγραμματισμένος και ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Hydra Beach, πτην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας, με επισπεύδουσα την Eurobank.

Πρόκειται για παραθαλάσσιο ξενοδοχείο που καλύπτει έκταση 363 στρεμμάτων στην θέση Πλέπι Ερμιόνης, διαθέτει 343 δωμάτια, μπανγκαλόους και 659 κλίνες, πισίνες, κήπο 100 στρεμμάτων, αθλητικές εγκαταστάσεις, spa και άλλες εγκαταστάσεις. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει καθοριστεί στα 27,8 εκατ. ευρώ.

Ρύθμιση υπό τον φόβο πλειστηριασμού

Την ώρα που αυξάνεται ο αριθμός των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί, ολοένα και περισσότεροι πλειστηριασμοί οδηγούνται σε αναστολή. Συμβολαιογράφοι αναφέρουν ότι δεν είναι λίγοι οι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια που ήταν εξαφανισμένοι για χρόνια και στο παρά πέντε του πλειστηριασμού εμφανίζονται στις τράπεζες και ζητούν ρύθμιση.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη η απειλή του πλειστηριασμού φαίνεται ότι λειτουργεί, καθώς το ένα τρίτο περίπου των οφειλετών των οποίων το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί, αναζητά στο παρά πέντε συναινετική λύση με την τράπεζα.
Στο «σφυρί» και για οφειλές στο δημόσιο

Την ίδια στιγμή προγραμματίζονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο από τις 27 Απριλίου ενώ από την 1η Μαίου οι πλειστηριασμοί για οφειλές στο δημόσιο θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα. Έτσι, για τις 27 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί από τις φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ δώδεκα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που αφορούν σε οφειλέτες του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι το να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί τόσο με επισπεύδουσες τις τράπεζες όσο και να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί του δημοσίου, θεωρείται θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την κυβέρνηση η οποία παρά τις αντιδράσεις και τα επεισόδια που προκαλούνται σχεδόν κάθε Τετάρτη, οφείλει να δείξει έργο στους θεσμούς. 

Οι πλειστηριασμοί είναι συνδεδεμένοι και με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης αλλά και με την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ η οποία προγραμματίζεται στο τέλος Απριλίου με στόχο την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook