Μπορεί η απώλεια των προσωπικών τους αντικειμένων και των χρημάτων που φύλαγαν για ώρα ανάγκης να ήταν σημαντικές για τους κατοίκους των χωριών γύρω από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας που έπεσαν θύματα διάρρηξης, όμως η ζημιά που τους προκάλεσε ο δράστης τηλεφωνώντας με τις… ώρες στην πατρίδα του από τις συσκευές τους ήταν πολύ μεγαλύτερη!

Ο 36χρονος Αλγερινός είχε συλληφθεί, σύμφωνα με το protothema.gr, πριν από μια εβδομάδα επειδή δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, παρά μόνο ένα υπηρεσιακό σημείωμα του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας που του έδινε προθεσμία 30 ημερών να αποχωρήσει από την χώρα. Όμως, τα δακτυλικά του αποτυπώματα έδειξαν ότι ήταν ο δράστης δύο κλοπών στα σπίτια μιας 65χρονης και ενός 60χρονου.

Τα θύματα κόντεψαν να μείνουν… ξερά όταν ήρθε ο λογαριασμός του ΟΤΕ! Ο δράστης είχε αρπάξει χρήματα και ρούχα αλλά και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποίησε το τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει διεθνείς τηλεφωνικές συνδιαλέξεις! Και, όπως φάνηκε από τον λογαριασμό, ήταν… πολυλογάς! Στην θέση «Κατάντι» στα Φιλιατρά, πάντως, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια καλύβα την οποία είχε φτιάξει για να κρύβει τα κλοπιμαία, που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 36χρονος καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Φιλιατρών σε φυλάκιση δύο μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και σε βάρος του έχει κινηθεί διαδικασία απέλασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook