16 – 17 Μαρτίου 2018 

Στάδιο Ειρηνης και Φιλιας .

Διεξάγεται το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής . 

Το Κίνημα Αλλαγής αποκτά σύγχρονο και καινοτόμο πρόγραμμα, καταστατικό νέας αντίληψης και αξιοσημείωτη πολιτική διακήρυξη για τους λόγους που συγκροτείται.  

Στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, η παρουσίες των Γιάννη Δραγασάκη εκ μέρους της κυβέρνησης και Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν σαφή παραδοχή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ για την νέα πολιτική δύναμη που αναδύεται.

 Ενώ δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τώρα, οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζονταν από τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ πλέον και οι δύο έδειξαν σαφώς ότι η αριθμητική της επομένης ημέρας των εκλογών δεν βγαίνει χωρίς τρίτη πολιτική δύναμη. Εν προκειμένω το Κίνημα Αλλαγής. Κι αυτό χωρίς μεμψιμοιρίες είναι σημαντική επιτυχία για τη Φώφη Γεννηματά και τους συμμετέχοντες στο νέο φορέα.

Για να το προσεταιριστούν, ο μεν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έριξε στο τραπέζι την πρόταση για διάλογο ώστε να υπάρξει ένας αστερισμός προοδευτικών δυνάμεων. Μόνο που η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ξαναζεσταμένο φαγητό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη πλευρά του, πρότεινε συνεννόηση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής στην ανάγκη ενός νέου πατριωτισμού με συγκλίσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα , την επομένη των εκλογών, πράγμα που είχε απορρίψει το κόμμα του όταν τους ζητήθηκε από το ΠΑΣΟΚ στην αρχή των μνημονίων. 

Πώς απάντησε το Κίνημα Αλλαγής; Με την ατζέντα που ανέπτυξε η Φώφη Γεννηματά στην ολοκλήρωση του Συνεδρίου, αργά το βράδυ του Σαββάτου  η οποία αποτελεί ουσιαστικά και την πολιτική του απόφαση. 12+1 προγραμματικά σημεία και την, εκ των ων ουκ άνευ, πολιτική αυτονομία του χώρου.

Στο συνέδριο καταγράφηκαν κι άλλες σημαντικές  τοποθετήσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εσωτερική συνοχή και την πολιτική του συμβολή. Tον λόγο, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, έλαβαν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί  Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου.

Οι προσωπικές πολώσεις και εγωισμοί του πρόσφατου παρελθόντος έχουν αρχίσει να κατευνάζονται .

Η ώσμωση με το Ποτάμι, παρά την αρχική αμηχανία,  προχωράει. Εξάλλου, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η πολιτική μοίρα όλων είναι συναρτημένη με την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και την προοπτική του.

Η συντονιστική επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Χανίων εκφράζει την πίστη της  ότι το Κίνημα Αλλαγής ενωμένο και δυνατό  θα  υπηρετήσει την ενοποίηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς αναλαμβάνοντας  την ιστορική ευθύνη να δικαιώσει τις ιδέες, τις αρχές και τα οράματα της. 

  • Η Χρύσα Χαριτάκη είναι συντονίστρια του Κινήματος Αλλαγής Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook