To ζεστό κλίμα φέρνει μεγαλύτερη χαρά στους ταξιδιώτες σε σχέση με τις διακοπές σε ψυχρούς προορισμούς (85%) και οι διακοπές με παρέα προτιμώνται από το μοναχικά ταξίδια.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας στα social media που διενήργησε η Τουριστική Επιτροπή των Καναρίων Νήσων σε ταξιδιώτες από την Ισπανία, Βρετανία και Ιταλία, με στόχο να αποκαλυφθεί τι τους κάνει χαρούμενους στις διακοπές.

Για το 77% είναι πιο σημαντικό να ταξιδεύουν με σωστή παρέα από τον ίδιο τον προορισμό.Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 60% ανέφεραν ότι νιώθουν χαρούμενοι με ταξίδια περιπέτειας και μόλις το 40% με ταξίδια καθαρά για ξεκούραση!

Οι ταξιδιώτες διαφοροποιούνται ανάλογα με τη χώρα τους στις ακόλουθες προτιμήσεις: Το 49% των Βρετανών προτιμούν τη νυχτερινή διακέδαση ενώ οι Ισπανοί και οι Ιταλοί στην πλειονότητά τους τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν την ημέρα (το 78% των Ισπανών και το 72% Ιταλών).

Όσον αφορά την οργάνωση χρόνου, η έρευνα έδειξε ότι οι Ισπανοί (54%) είναι εκείνοι που νιώθουν περισσότερο χαρούμενοι όταν αυτοσχεδιάζουν ενώ οι Βρετανοί προγραμματίζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η άνεση στις διακοπές ικανοποιεί ιδιαίτερα τους Βρετανούς και τους Ιταλούς, και είναι εκείνοι που προτιμούν ιδιαίτερα τις παραλίες και τα μπιτς μπαρ, την ώρα που οι Ισπανοί λατρεύουν τις παρθένες παραλίες (71%).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook