Λίγο αφότου συνειδητοποίησε ότι οι αστυνομικοί των εγκλώβισαν πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό – Είχε στείλει πακέτα-βόμβες από τα οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις

Έδωσε τέλος στη ζωή του λίγο πριν τον πιάσουν οι αστυνομικοί. Ο λόγος για τον Μαρκ Άντονι Κόντιτ, τον βομβιστή του Τέξας, που θεωρείται υπεύθυνος για μια σειρά εκρήξεων που προκάλεσαν τα δικά του πακέτα-βόμβες στο Όστιν του Τέξας. 

Μόλις κατάλαβε ότι μια ομάδα SWAT ήταν κοντά του, αποφάσισε να πατήσει το κουμπί και να ανατιναχθεί, χρησιμοποιώντας τις συσκευές που έστελνε σε άλλους, όπως αναφέρουν η Wall Street Journal και το NBC. 

Ο θάνατος του 23χρονου έρχεται μετά από εκρήξεις πακέτων στην πρωτεύουσα του Τέξας, από τις οποίες σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο βομβιστής είχε σημαντικούς τραυματισμούς» μετά την έκρηξη της συσκευής στο αυτοκίνητό του, λίγο έξω από το Όστιν. Οι αστυνομικοί ήταν στα ίχνη του για αρκετές ώρες, ενώ ακολουθούσαν το αυτοκίνητό του, καθώς καθόταν σε χώρο στάθμευσης. Ο βομβιστής έβαλε τη βόμβα λίγο πριν τις 3 π.μ. (τοπική ώρα). 

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ ένας άλλος, αιφνιδιάστηκε από την έκρηξη κι άρχισε να πυροβολεί κατά του δράστη. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όστιν, Μπράιαν Μάνλεϊ, υποστήριξε ότι οι αξιωματικοί που διερευνούν την υπόθεση νιώθουν σίγουροι ότι έχουν ταυτοποιήσει τον βομβιστή, μία ημέρα νωρίτερα. 

Τι ξέρουμε για τον βομβιστή 

Μέχρι στιγμής,  αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο Μαρκ Άντονι Κόντιτ είναι λευκός, δεν φαίνεται να έχει εργασία και ζει με δύο συγκατοίκους περίπου 20 μίλια βόρεια του Όστιν. 

Αν και οι δύο συγκάτοικοι δεν θεωρούνται ύποπτοι, είναι δύσκολο να απαντηθεί, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, εάν ο βομβιστής είχε βοήθεια στην αποστολή των δεμάτων με τις βόμβες. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί πέντε τέτοια περιστατικά. 

 

«Ο ύποπτος βομβιστής του Όστιν είναι νεκρός. Σπουδαία δουλειά από τις αρχές επιβολής του νόμου και όσους εμπλέκονται» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο twitter. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook