Τελευταία ενημέρωση: 12:38

Ολονύκτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα – Στον Αποκόρωνα το μεγαλύτερο μέτωπο πυρκαγιάς το πρωί της Πέμπτης ενώ το βράδυ εκκενώθηκε το χωριό Κάμπος

Οι ισχυροί άνεμοι που ξεκίνησαν να πνέουν στην διάρκεια της νύχτας σε συνδυασμό με την αμέλεια ή την αδιαφορία κάποιων προκάλεσαν την εκδήλωση πολλών πυρκαγιών απο την μιαν άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη, με τις μεγαλύτερες εστίες να υπάρχουν στο νομό Χανίων.

Οι δυνάμεις πυροσβεσης έδωσαν σκληρή μάχη για να κατασβέσουν τις φωτιές και σε κάποιες τα κατάφεραν ενώ άλλες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το πρωί της Πέμπτης αντιμετώπισε ο δήμος Αποκορώνου, καθώς ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το Καλαμίτσι και για την κατάσβεσή του κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη. Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα και 40 πυροσβέστες κατάφεραν να “γλιτώσουν” το χωριό από την πύρινη λαίλαπα.

Νωρίτερα το πρωί

Το ξημέρωμα βρήκε σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή των Παλαιών Ρουμάτων του Δήμου Πλατανιά, σε περιοχή του Κακόπετρου, και στην περιοχή Σφηναρίου – Κάμπου στον Δήμο Κισσάμου.

Μάλιστα στο χωριό Κάμπος, την νύχτα απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι καθώς υπήρχε κίνδυνος να φτάσει το πύρινο μέτωπο στα σπίτια του χωριού.

Νωρίτερα τέθηκαν υπο έλεγχο πυρκαγιές σε Μεσκλά, Λίμνη Κυδωνίας, Φαλάσαρνα, Δραπανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πυρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν και σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να μην υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς.

 
 

(Φωτο Γ. Καλαιτζάκης απο Παλαιά Ρούματα)

(φωτο απο Κάμπους Κισσάμου)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook