Εφιαλτικές ώρες για κατοίκους, εθελοντές και πυροσβέστες στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου του Δήμου Αποκόρωνα – “Η φωτιά μπήκε από ανθρώπινο χέρι” λέει ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια εθελοντών από την “Ομάδα Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου”,  το έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς μέσα στο χωριό και τελικά τα κατάφεραν ωστόσο η πυρκαγιά κατέστρεψε δεκάδες στρέμματα με ελιές και καλλιέργειες.

Πυροσβεστικά οχήματα από όλη την Κρήτη έφτασαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς και ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έφταναν τοπικά και τα 10 μποφόρ,  δυσχέραιναν το πυροσβεστικό έργο.

Συνολικά 20 πυροσβεστικά οχήματα και διπλάσιος αριθμός πυροσβεστών επιχειρούν  στο σημείο, περιορίζοντας την φωτιά στο σημείο από όπου εκδηλώθηκε, σε ρεματιά. 

Νωρίτερα η πυρκαγιά είχε απειλήσει  στάβλο με ζώα όμως χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών που είχαν περικυκλώσει το χώρο, απεφεύχθη η καταστροφή.

“Δεν είναι τυχαία η φωτιά, μπήκε από ανθρώπινο χέρι”

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr,  έκανε λόγο για “φωτιά που μπήκε από ανθρώπινο χέρι”, από ανθρώπους που έχουν “εγκληματική διάθεση”, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν σε κίνδυνο τους συνδημότες τους, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τις περιουσίες κατοίκων που με κόπο έχουν αποκτήσει. Ο κ. Κουκιανάκης απηύθυνε έκκληση στους συνδημότες του αφενός να μην προβαίνουν σε δραστηριότηες που μπορούν άθελά τους να προκαλέσουν φωτιά όπως κάψιμο κλαδιών, και αφετέρου να μην διστάσουν να καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές οτιδήποτε ύποπτο έχει πέσει στην αντίληψή τους και μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών που προκάλεσαν την πυρκαγιά στον Αποκόρωνα.

 

Σύμφνωνα με τον διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Βρυσών Γιώργο Μαρκουλάκη, το νέο μέτωπο φωτιάς ξεκίνησε από ρεματιά στα νότια του χωριού και η μάχη των πυροσβεστών επικεντρώθηκε εκεί.

Υπενθυμίζεται οτι το Δημοτικό,  Γυμνάσιο και το Λϋκειο Βάμου στον Αποκόρωνα έμειναν κλειστά.θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του δημάρχου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Έπιασαν τον υπαίτιο της φωτιάς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook