Ομάδα από τα Χανιά συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό κρεοπωλών (World Butchers’ Challenge – WBC) στο Μπέλφαστ της Β. Ιρλανδίας.

Με δύο βραβεία επέστρεψε στα Χανιά η ομάδα των κρεοπωλών που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό στην Βόρεια Ιρλανδία.

Οι Χανιώτες κατάφεραν να παρασκευάσουν το καλύτερο burger ενώ έκαναν και την δεύτερη καλύτερη εκτίμηση κρέατος μεταξύ 50 κρεοπωλών από όλο τον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της Meating ΑΒΕΕ στο Facebook, η Χανιώτικη αποστολή επισημαίνει: «Η αποστολή μας στο Μπέλφαστ τελείωσε επιτυχώς με δύο βραβεία: φτιάξαμε το καλύτερο burger του κόσμου και κάναμε τη δεύτερη καλύτερη εκτίμηση κρέατος ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους παγκόσμιους κρεοπώλες. Το τραπέζι μας πήρε παρά πολλά θετικά σχόλια και συγχαρητήρια παγκοσμίως. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκομίσαμε δίπλα σε βαριές στη βιομηχανία χώρες κρέατος, μας δίνει μια μεγάλη ευθύνη και επιθυμία να τα εφαρμόσουμε στη χώρα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες που μας βοήθησαν και σε όλους όσους μας στήριξαν. Θα τα πούμε στην πατρίδα».

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, με την ομάδα που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της επιχείρησης «Meating ΑΒΕΕ» και του Λεωνίδα Μαθιουλάκη που διατηρεί επιχείρηση κρεοπωλείου, στον Πλατανιά Χανίων. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο κ. Λεωνίδας Μαθιουλάκης, κρεοπώλης τρίτης γενιάς και ιδιοκτήτης της επιχείρησης Meating ΑΒΕΕ, που λειτουργεί από το 1949. 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων και ποτών «IFEX, 20-21-22 Μαρτίου», στο Μπέλφαστ, που είναι μια μεγάλη και εξελισσόμενη επαγγελματική έκθεση, που ειδικεύεται και στον τομέα κρέατος. Διαγωνίστηκαν 12 ομάδες από δώδεκα χώρες: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Νότια Αφρική, ΗΠΑ και Βραζιλία. 

Οι συμμετέχοντες, οπως έδειξε και η απευθείας μετάδοση του διαγωνισμού, είχαν στη διάθεσή τους 3 ώρες και 15 λεπτά για να επεξεργαστούν μισό μοσχάρι, μισό χοιρινό, ένα αρνί και 5 κοτόπουλα.

Για την ιστορία νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Ιρλανδία, δεύτερη η Νέα Ζηλανδία και τρίτη η Αυστραλία.

Η Χανιώτικη ομάδα

Η Ελληνική ομάδα που οργάνωσε ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης αποτελείτο από έξι άτομα. Τον Γιάννη Καζά, ιδιοκτήτη επιχείρησης εξοπλισμού κρεοπωλείων και foodstylist της MeatingGreece, τον μάγειρα με ειδίκευση στις κοπές του κρέατος Νίκο Βρεττό, τον Ευθύμη Σκαράκη, εργαζόμενο στη Meating ΑΒΕΕ, τον Burrjia Sidrit (ή Σήφη), επίσης εργαζόμενο στην ίδια επιχείρηση και τον Παναγιώτη Μαριόλη, που εργάζεται στον τομέα του κρέατος από το ’91 και έχει ενταχθεί πρόσφατα στο δυναμικό του κρεοπωλείου. Η ομάδα προπονήθηκε κατ΄ εξακολούθηση τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις οδηγίες του διαγωνισμού και με τη βοήθεια δύο καταξιωμένων Ελλήνων σεφ, του Ιωσήφ Πετρώφ και του Ιωσήφ Αποστολάκη.

Η απονομή των βραβείων

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook