Το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών και λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Ηρακλείου επιχειρεί να εκπαιδεύσει τα μέλη του σε νέες τεχνικές κουζίνας και ζαχαροπλαστικής. 

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζονται τα σεμινάρια που διοργανώνει το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών και λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Ηρακλείου, με στόχο την  εκμάθηση των νέων μαγείρων και ζαχαροπλαστών, αλλά και την ενημέρωση για τις νέες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην γαστρονομία των μελών του Σωματείου μας.

Σεμινάρια σκαλίσματος (carving)  λαχανικών, αλλά και συνθέσεις πιάτων και στολισμός μπουφέ, διάφορες παρασκευές σαλατών σε ποτήρια, αλλά και παρασκευές σε μεριδοποιημένο μπουφέ ήταν μόνο η αρχή!

Το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών και λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Ηρακλείου επιχειρεί να εκπαιδεύσει τα μέλη του σε νέες τεχνικές κουζίνας και ζαχαροπλαστικής. Τα  σεμινάρια έχουν δημιουργηθεί για ανθρώπους με αγάπη για την μαγειρική. Για άτομα, που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γαστρονομικές γνώσεις και δεξιότητες τους με την καθοδήγηση διακεκριμένων Ελλήνων σεφ.

Στόχος του Σωματείου είναι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτά τα σεμινάρια να γίνονται μια παρέα, να μοιράζονται τις καλύτερες συνταγές της Ελληνικής και Διεθνής κουζίνας, να μαγειρεύουν και να δοκιμάζουν μοναδικές γεύσεις.

Το τελευταίο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το  Ξενοδοχείο Galaxy Hotel Iraklio,  με θέμα: «Βασικές Αρχές Τεχνικής Sous Vide»

Πρόκειται για έναν υγιεινό τρόπο μαγειρέματος σε κενό αέρος, σιγομαγειρεμένο στον ατμό, που μέχρι σήμερα μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει μόνο σε συγκεκριμένα εστιατόρια.

Το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών και λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Ηρακλείου συνεχίζει με απόλυτη επιτυχία τα σεμινάρια που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, με στόχο την επιμόρφωση των μελών του, ενώ σκοπό του είναι η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, επί της Λ. Δημοκρατίας, που θα στεγάσει παρόμοιες δράσεις του Σωματείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook