Η εντυπωσιακή υποδοχή των Μαορί στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο – Δείτε το βίντεο

Με powhiri, την παραδοσιακή τους τελετή υποδοχής των Μαορί, έγινε δεκτός στο ‘Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ομπάμα βρίσκεται σε τριήμερο ταξίδι στη χώρα και κατά την παραμονή του εκεί είχε συνάντηση και με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Η συζήτησή τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δεν περιορίστηκε στα πολιτικά αλλά επικεντρώθηκε σε… γονεϊκά θέματα, καθώς η Άρντερν περιμένει τον Ιούνιο το πρώτο της παιδί. Ομπάμα και Άρντερν αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις για τα παιδιά αλλά μίλησαν και για το θέμα της ενοχής που έχει ο γονιός που επιχειρεί να συνδυάσει τη γονεϊκότητα με τους υπόλοιπους ρόλους του.

«Του δώρισα ένα όμορφα λαξευμένο δόντι φάλαινας ως αναγνώριση της ρητορικής και της ηγετικής του ικανότητας» δήλωσε η Άρντερν, «είμαι βέβαιη ότι η Νέα Ζηλανδία αφήνει μια μοναδική και ιδιαίτερη εντύπωση».

Μετά τη συνάντηση, η 37χρονη πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες κάλυψαν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως το μέλλον της παγκόσμιας πολιτικής, η κλιματική αλλαγή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μιλήσαμε εκτενώς για το διεθνές τοπίο και κατά πόσο εμείς διασφαλίζουμε ότι οι μελλοντικές γενιές δεν θα ζήσουν παγκοσμίως μεγαλύτερη πόλωση» τόνισε και πρόσθεσε πως συμβουλεύτηκε τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ για το πώς θα διαχειριστεί το αίσθημα ενοχής που θα έχει ως γονιός. «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα ζήσω κάτι τέτοιο στο μέλλον ενόσω θα προσπαθώ να συνδυάσω τους ρόλους μου» είπε χαρακτηριστικά.

Η συμβουλή του ήταν απλή:«”Η αντίληψή του ήταν η ίδια με αυτή που είμαι σίγουρη ότι οποιοσδήποτε γονιός θα μου έδινε, ότι δηλαδή ‘θα κάνεις το καλύτερο’» πρόσθεσε.

Αργότερα σήμερα, ο 56χρονος Ομπάμα θα μιλήσει ενώπιον 800 καλεσμένων του Συμβουλίου Νέας Ζηλανδίας-ΗΠΑ, το οποίο στη συνέχεια θα παραθέσει δείπνο.

Ο Ομπάμα θα αναχωρήσει αύριο, Παρασκευή, για το Σίδνεϊ όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ με τον οποίο θα παίξουν μαζί γκολφ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook