Δύσκολο να είσαι γαλαζοαίματος

Οι βασικοί κανόνες της εθιμοτυπικής συμπεριφοράς, το λεγόμενο savoir vivre, είναι καλό να εφαρμόζονται από όλους μας, κυρίως όταν δειπνούμε έξω σε κάποιο εστιατόριο ή είμαστε καλεσμένοι σε φιλικό σπίτι. Εάν όμως ανήκεις στη βασιλική οικογένεια, καλώς ή κακώς θα πρέπει να είσαι πιστός σε αυτούς ακόμη και όταν απολαμβάνεις το γεύμα σου μετά της οικογενείας σου.

Πιο συγκεκριμένα, εάν για παράδειγμα, ο Χάρι θέλει να πάει τουαλέτα, ή εάν η Κέιτ, θέλει να πάει να πουδράρει τη μύτη της, που λέει ο λόγος, θα πρέπει να πουν «Με συγχωρείτε» πριν σηκωθούν από το τραπέζι. Και θα μάς πεις «ok αυτό όλοι το κάνουμε». Ναι αλλά οι κανόνες δεν σταματούν εκεί. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, δεν θα πρέπει να ανακοινώνουν ποτέ το λόγο για τον οποίο σηκώνονται από το τραπέζι, ιδίως όταν πρόκειται να πάνε τουαλέτα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του γεύματός τους εάν δεν έχουν τελειώσει το φαγητό τους, θα πρέπει να αφήσουν το μαχαίρι και το πιρούνι τους πάνω στο πιάτο σχηματίζοντας ένα χ. Έτσι, σύμφωνα με τον Business Insider, οι σερβιτόροι θα καταλάβουν ότι δεν θα πρέπει να μαζέψουν το πιάτο. Εάν ωστόσο, έχουν τελειώσει με το γεύμα τους, τότε θα πρέπει να αφήσουν το μαχαίρι πάνω από το πιρούνι και να τα τοποθετήσουν πάνω στο πιάτο στραβά, με τη λαβή στραμμένη προς το δεξί κάτω μέρος, ώστε το προσωπικό να καταλάβει ότι μπορεί να το μαζέψει.

Μεγάλη ταλαιπωρία να είσαι γαλαζοαίματος τελικά…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook