Ο Περιφερειάρχης παρουσιάζει αύριο στην Αθήνα, την Κρήτη, ως παράδειγμα Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τοπικής Ανάπτυξης

Το παράδειγμα της Κρήτης στο πλαίσιο της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τοπικής Ανάπτυξης, θα είναι το θέμα ειδικής εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην Αθήνα, στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ παρουσία στελεχών της Αυτοδιοίκησης, φοιτητών, πανεπιστημιακών κ.α.  

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Το θέμα της ομιλίας του κ. Αρναουτάκη είναι: «Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τοπική Ανάπτυξη στην Ελλάδα – Το παράδειγμα της Κρήτης».  Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην αρχική τοποθέτησή του θα επικεντρωθεί στην πορεία που έχει καταγράψει η Κρήτη στο πλαίσιο της Περιφερειακή Πολιτικής και της  Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα τεθούν κατά τη διαλογική συζήτηση που θα ακολουθήσει. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρεμβαίνουν ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμ. Γιακουμάκης, με θέμα: «Μια εμπειρία της περιόδου 1987 – 1990» και ο Πρύτανης  του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Άγγελος Κότιος, με θέμα «Ιστορικοί Μετασχηματισμοί της Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ – το μέλλον για ένα νέο ρόλο για τους ΟΤΑ». 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσης του Δικτύου Αποφοίτων και Φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση». 

Το Δίκτυο αποφάσισε το Πρόγραμμα Δράσης του να εστιάσει στην εδραίωση και τεκμηρίωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δημόσια συζήτηση για την προγραμματική περίοδο μετά το 2020, καθότι συμπίπτει με εξαιρετικά σημαντικό διάλογο που διενεργείται τόσο στα ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς, όσο και από τους βασικούς συντελεστές που διαμορφώνουν τη νέα Πολιτική Συνοχής. 

Πρόθεση του Δικτύου και των συνεργαζομένων φορέων είναι μέσα από το παράδειγμα της Κρήτης να ξετυλιχθεί η μέχρι σήμερα διαδρομή των αυτοδιοικητικών δομών της προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής της ανάπτυξης, να αναδειχθούν τα ορόσημα της πορείας, οι αδυναμίες και τα προβλήματα, οι ευκαιρίες που κερδήθηκαν αλλά και εκείνες που χάθηκαν.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, αποτελεί εφαλτήριο για τις επόμενες εκδηλώσεις του Δικτύου που θα αφορούν τη νέα Πολιτική Συνοχής μετά το 2020 και θα πραγματοποιηθούν μετά τις εορτές του Πάσχα στις πόλεις της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 17.00 – 20.00 στην Αθήνα και στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ (Μυλλέρου 73-77, Μεταξουργείο, Κεντρική Αίθουσα, Ισόγειο).  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook