Το δικαστήριο καταδίκασε και την πρώην σύζυγο του μεγαλοκατασκευαστή, Ρένια Σκαφτούρα, με κάθειρξη 14 ετών, με αναστολή

Κάθειρξη 16 ετών και χρηματική ποινή ύψους 200.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ιωάννη Καρούζο για την υπόθεση του αποκαλούμενου σκανδάλου Καρούζου. Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ούτε όμως του αναγνώρισε και κάποιο ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο αποφάσισε όμως και την καταδίκη της πρώην σύζυγο του άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή, Ρεβέκκας Σκαφτούρα, επιβάλλοντας της κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή επίσης 200.000 ευρώ. Ωστόσο, έδωσε αναστολή στην έφεση και επέβαλλε στην κατηγορουμένη τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου και υποχρέωση διανυκτέρευσης στην οικία της.

Το πρώην ζεύγος Καρούζου αλλά και τρεις ακόμη κατηγορούμενοι (από τους έξι συνολικά) κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για κατηγορίες, που αφορούν κατά περίπτωση ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων. 
Έτσι, εκτός από τον Ιωάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγο του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε επίσης τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, ενώ στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρείας «ΦΑΝΤΟΜ» επέβαλλε φυλάκιση επτά και πέντε ετών αντιστοίχως.

Αντίθετα, ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της «ΦΑΝΤΟΜ», κρίθηκε αθώος.

Τέλος, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες ενώ τους επέβαλλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών και υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Ι. Καρούζο και 50.000 ευρώ σε έναν έκαστο εκ των υπολοίπων καταδικασθέντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook