Πόση ήταν η σκόνη που “έπνιξε” την Κρήτη – Στο νησί οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες της χώρας σήμερα – Ποια περιοχή των Χανίων “χτύπησε” 30άρι! Πού υπήρξε η μεγαλύτερη ριπή ανέμου

Εκτός από τις μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας, η συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει σχεδόν όλη τη χώρα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών.

Η μέγιστη τιμή της συγκέντρωσης των σωματιδίων PM10 ξεπέρασε για αρκετή ώρα τα 500 μg/m^3 και ως αποτέλεσμα η ηλιακή ακτινοβολία που έφτανε στο έδαφος ήταν περιορισμένη.

Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η πορεία της συγκέντρωσης σκόνης στα Χανιά μεταξύ 16:00 στις 21 Μαρτίου και 16:00 22 Μαρτίου 2018, όπως την κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως φαίνεται η σκόνη άγγιξε στα Χανιά τα ανώτατα επίπεδα λίγο πριν τις 9.00 και μέχρι τις 10.00, ξεπερνώντας τα 500 μg/m^3 !

Στον ακόλουθο πίνακα φαίνονται οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες της χώρας, όλες στην Κρήτη!

Τα Φαλάσαρνα “χτύπησαν” 30άρι!  

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται η “γλώσσα” της σκόνης που κάλυψε την Κρήτη και μεγάλο μέρος της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, όπως προβλέφθηκε από το μοντέλο πρόγνωσης σκόνης του EAA/meteo.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook