Ένας Ρουμάνος που απεβίωσε πέρυσι απέκτησε και πάλι, έστω και μετά θάνατον, το δίπλωμα οδήγησής του, κατόπιν απόφασης ενός δικαστηρίου στο Ιάσιο, λίγες μόλις ημέρες αφότου ένας συμπατριώτης του, αν και ζωντανός, δεν κατάφερε να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι δεν έχει πεθάνει ακόμη.

Πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, η Τροχαία αφαίρεσε το δίπλωμα του Βαλέριαν Βασίλιου και του επέβαλε πρόστιμο περίπου 150 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα. Ο οδηγός προσέφυγε στα δικαστήρια, κέρδισε την πρώτη δίκη αλλά λίγες ημέρες αργότερα πέθανε.

Ο θάνατός του δεν ήταν επαρκής αιτιολογία για να κλείσει η υπόθεση: οι αστυνομικές αρχές άσκησαν έφεση και έχασαν και πάλι τη δίκη. Το εφετείο, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αποφάσισε και πάλι να ακυρώσει όλες τις ποινές που είχαν επιβληθεί στον Βασίλιου και να του επιστραφεί το πρόστιμο που είχε πληρώσει όταν ήταν ζωντανός.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας άλλος Ρουμάνος δεν κατάφερε να πείσει δικαστήριο στο Βάσλουι ότι είναι ζωντανός, αν και εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των δικαστών. Ο 63χρονος Κονσταντίν Ρελίου είχε κηρυχθεί νεκρός το 2016, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του, που δεν είχε κανένα νέο του αφότουο έφυγε για να εργαστεί στο εξωτερικό πριν από πολλά χρόνια. Καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του να ακυρωθεί το πιστοποιητικό θανάτου, ο Ρελίου αναζητά απεγνωσμένα κάποιο άλλο νομιμό μέσο για να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών και, κυρίως, να παραμείνει ζωντανός αφού ως «νεκρός» δεν μπορεί να εργαστεί, ούτε να εισπράξει επιδόματα ή σύνταξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook