Χαμογελαστός , έγινε ενα με τα παιδιά, τραγούδησε και …συγκινήθηκε όταν μαθητές του παρουσίασαν ένα θεατρικό με αποσπάσματα από το βιβλίο του “Το όνειρο”.

Ισότητα, σεβασμός,  διαφορετικότητα, κατανόηση, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, αποδοχή, φιλία συνέθεσαν τον μαγικό κόσμο των συναισθημάτων μέσα στον οποίο ταξίδεψαν μικροί μαθητές στο Ηράκλειο.

Ο Κρήτικός παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης μίλησε στα παιδιά, σε μια διαφορετική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Πολύκεντρο Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου.

Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», συντόνισε η Νίκη Μπελαδάκη, Εμψυχώτρια Δημιουργικού Παιχνιδιού, Βιβλιοθηκονόμος, Μουσειοπαιδαγωγός και πλαισίωσαν μουσικά η Τζωρτζίνα Αλεξάκη και ο Μανώλης Μποτονάκης.

Χαμογελαστός όπως πάντα ο Αντώνης Τσπατάκης, έγινε ενα με τα παιδιά, τραγούδησε και …συγκινήθηκε όταν μαθητές του παρουσίασαν ένα θεατρικό με αποσπάσματα από το βιβλίο του “Το όνειρο”.

 
 
 

Το βιβλίο ήταν ένα όνειρο του παραολυμπιονίκη που έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια της συγγραφέως Έλενας Θωΐδου.

Ο ίδιος δεν σταμάτησε να μιλά στα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, προσπαθώντας να ατα κάνει να κατανοήσουν πως τα άτομα με αναπηρίες είναι απλά διαφορετικά αλλά και πως με θέληση και δύναμη ψυχής μπορούν να καταφέρουν τα πάντα στη ζωή τους.

 

Η Νίκη Μπαλαδάκη, ιδέα της οποίας ήταν η εκδήλωση δήλωσε: “Για εμένα το σημαντικότερο είναι να μπορείς να διδάξεις ενα παιδί πως να γίνει ευτυχισμένο! Να αγαπάει και να σεβεται τον εαυτό του και τους γυρω του,να μη φοβάται,να εκτιμάει όσα έχει αλλά και όσα δεν έχει και να μην κάνει διακρίσεις σε κανένα τομέα στη ζωή του.

Όλα αυτά μπορείς να τα διδάξεις στα παιδιά μέσα απο ένα καλό βιβλίο ή  μέσα απο την τέχνη.Η κυρία Καλλιόπη Γενιτσαρίδου μου έδωσε την ευκαιρία να μπω μέσα στην υπέροχη τάξη της το Β2 του 17ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου και να δραματοποιήσω την όμορφη ιστορία του βιβλίου του Αντώνη Τσαπατάκη. Και έτσι να γίνει “Το όνειρο” πραγματικότητα!

Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν τεράστιο κέρδος για εμένα. Η παράσταση των παιδιών ήταν άψογη αν και είχαμε μόλις πέντε μέρες προετοιμασίας για να μη χάνουν τα παιδιά τα μαθήματά τους!
 
Ο Αντώνης το απόλαυσε και τα παιδιά κατάφεραν να τον συγκινήσουν.Μάλιστα πρότειναν ότι θα ήταν καλό να ανεβάσουμε την παράσταση και στην Αθήνα σε μεγάλη θεατρικη σκηνή…
 
Η ουσία είναι οτι τα παιδιά κατανόησαν με τον πιο όμορφο τρόπο τόσο σημαντικές έννοιες όπως αυτες που περιγράφονται μέσα στο βιβλίο του Αντώνη και τις πέρασαν τα ίδια, μέσα απο τους ρόλους τους, στον κόσμο που ήταν εκεί και τα χειροκρότησε με την καρδιά του.
 
Ο κόσμος (και τα παιδιά) γνώρισε έναν υπέροχο άνθρωπο και το βιβλίο του μέσα απο μια εναλλακτική παρουσίαση που είχα την τιμή κ την χαρά να συντονίζω.
 
Η ιδέα ήταν απλά η φλόγα και βρέθηκαν γύρω μου πολλοί που βοήθησαν να γίνει φως. Θα υπάρχουν πάντα όμορφα πράγμαφα κ όμορφοι άνθρωποι στη ζωή μας…αρκεί να θελήσουμε να τα-τους ανακαλύψουμε!”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook