Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως αξιωματούχοι ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία.

Τελευταία ενημέρωση 13.33

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε πως το ίδιο άτομα έχει συλλάβει τώρα ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την λήψη ομήρων στο σουπερμάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο ΙΚ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται για μια «σοβαρή κατάσταση».

Κοντά στην Καρκασόν «ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους». «Είναι μία σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνται όμηροι από έναν δράστη, ο οποίος έχει πυροβολήσει έναν αστυνομικό.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί στην υπόθεση με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ (Οντέ), από έναν άνδρα που δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί», σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον φάκελο. Η χωροφυλακή διευκρίνισε πως ένας ή δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Λίγο νωρίτερα ένα μέλος των CRS τραυματίστηκε από πυροβολισμό στην Καρκασόν, περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμ δήλωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα (όχι νεκροί) στο σουπερμάρκετ.

Ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει στην περιοχή.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook