Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ομαλή ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού, των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Συνάντηση δικτύωσης και συνέντευξη τύπου των φορέων που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  «Κοινωνική  ενσωμάτωση   προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, με την συμμετοχή  των ωφελούμενων του προγράμματος. 

Βασικός σκοπός αυτής της πρώτης συνάντησης είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων  – προσφύγων με τις  αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου και με τις δράσεις στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα.  Εν συνεχεία, αφού αποκομίσουν μια πολύ καλή εικόνα για τις υπηρεσίες αθλητισμού που προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου και οι αθλητικοί φορείς, οι πρόσφυγες θα διαλέξουν τις δραστηριότητες στις οποίες θέλουν να λάβουν μέρος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2018 (χρόνος υλοποίησης του  «FIT for ALL»).

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ομαλή ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού, των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Το «FIT for ALL» υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω των Αντιδημαρχιών Αθλητισμού,  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και την  Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου. Στηρίζεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κρήτη «Προσωρινή Φιλοξενία προσφύγων», την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» και από Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους της πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook