Στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή Φοινικιάς στο Ηράκλειο για εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δήμου Ηρακλείου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η) διοργάνωσε δράση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού,  την Πέμπτη 22 Μαρτίου από τις 9:00 έως 14:00 στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή Φοινικιάς στο Ηράκλειο για εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δήμου Ηρακλείου.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο θέμα της διαχείρισης του νερού και των αστικών αποβλήτων, όπως επίσης η ανάδειξη της σημασίας του νερού για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από ειδικούς επιστήμονες της ΔΕΥΑΗ για το πόσιμο νερού του Ηρακλείου και την ποιότητα του και  ξεναγήθηκαν  στους χώρους του Βιολογικού καθαρισμού μαθαίνοντας για το αποχετευτικό σύστημα και την  επεξεργασία των λυμάτων της πόλης του Ηρακλείου. Επίσης η Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Αρχανών υλοποίησε με τους μαθητές βιωματικές δραστηριότητες για την εξοικονόμηση του νερού.

Στη δράση συμμετείχαν οι σχολικές ομάδες από: 34ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου,  1ο Λύκειο Ηρακλείου, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Εισηγητές της δράσης ήταν οι:

Γιάννης Ρασούλης, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος ΔΕΥΑΗ
Μιχάλης Κουμάκης, Χημικός, Υπεύθυνος εργαστηρίου ΔΕΥΑΗ
Κρυσταλλία Σηφακάκη, Msc Τεχν. Μηχανολόγος Μηχανικός
Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Αρχανών: Μαρία Σφακιανάκη, Άννα Μαρτιμιανάκη, Ειρήνη Δερμιτζάκη, Έλενα Φανιουδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook