Στους τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών που πνίγηκαν στα νερά του Ιονίου, όταν φουσκωτή λέμβος, στη οποία επέβαιναν παράνομοι μετανάστες και έπλεε 80 περίπου ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, βυθίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στην περιοχή, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό άρθρο, έσπευσε άμεσα ισχυρή δύναμη του Λιμενικού, καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma, το οποίο συνέδραμε στις έρευνες για τον εντοπισμό και την περισυλλογή των ναυαγών.

Το ελικόπτερο παρέλαβε έναν από τους αλλοδαπούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ οι υπόλοιποι δέκα, καθώς και οι δύο σοροί, παρελήφθησαν ασφαλώς από το παραπλέον φορτηγό πλοίο «MEHMET DADAYLI 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Αργά το μεσημέρι το ίδιο πλοίο εντόπισε δύο ακόμη σορούς, εκ των οποίων η μία παρελήφθη από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκε στην Κεφαλονιά, ενώ γίνονται προσπάθειες περισυλλογής της δεύτερης, καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook