Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση – αφιέρωμα στο ζευγάρι που συνδέθηκε με την ελληνική τηλεόραση και τον πολιτισμό

Ήταν όλοι εκεί. Στο ιστορικό Καφέ Κήπος στα Χανιά. Άνθρωποι ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και απόψεων. Ήταν εκεί για να τιμήσουν δύο  προσωπικότητες. Ένα ζευγάρι που σημάδεψε την ελληνική τηλεόραση αναδεικνύοντας με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό και ποιοτικό τρόπο τον πολιτισμό.

Τον Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη οι οποίοι  δημιούργησαν ένα τεράστιο έργο αποτελούμενο από  περίπου 800 ταινίες-ντοκουμέντα, μεταξύ των οποίων το «Μονόγραμμα», την ιστορική εκπομπή που χαρακτηρίστηκε και ως «Εθνικό αρχείο», καθώς σε αυτήν φιλοξενήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας, όπως οι Τσαρούχης, Ανδρόνικος, Ελύτης, Καραμανλής, Αρβελέρ κ.α.

Και μπορεί η Ηρώ Σγουράκη να «έφυγε» πρόωρα, αλλά στην εκδήλωση ήταν σαν να ήταν εκεί, δίπλα στον Γιώργο Σγουράκη ο οποίος εμφανώς συγκινημένος για την τιμή που του έγινε στην γενέτειρά του τα Χανιά είπε πως : «45 χρόνια γεμάτα έργο και δημιουργίες στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με ένα αποτέλεσμα ιστορικό που έχει μια ιδιαίτερη αξία και ελπίζω θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας για τον Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη και την προσφορά τους στην τηλεόραση και τον πολιτισμό, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι ότι η δύναμη της χώρας είναι ο πολιτισμός», ενώ η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «οι δύο τιμώμενοι με τη δουλειά, την πίστη τους και τη συνεχή προσπάθεια, προσέφεραν πάρα πολλά στον πολιτισμό».

 

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook