«Δεν είναι τυχαία περιστατικά, ούτε περιστασιακά συμβάντα, ούτε fake news»

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τη στιγμή που τα περιστατικά βίας σε βάρος σωφρονιστικών υπάλληλων αυξάνονται καθημερινά, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα μοιράσει σε 8 φυλακές της χώρας προφυλακτικά για τη σεξουαλική προστασία των κρατουμένων, χωρίς ωστόσο «να γνωρίζουμε αν συμφωνούν οι κρατούμενοι με το μέτρο αυτό και πως ενδεχομένως να αντιδράσουν».

Ακόμη, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι τα φαινόμενα βίας εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων συνεχίζονται, ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν στην κυριολεξία απροστάτευτοι.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία αναφέρει: «Σήμερα στη φυλακή Τρικάλων ένας κρατούμενος ελληνικής καταγωγής επιχείρησε να τραυματίσει στον λαιμό με ένα αυτοσχέδιο κοφτερό μαχαίρι τον συνάδελφο αρχιφύλακα της φυλακής. Ευτυχώς, ο σωφρονιστικός υπάλληλος πρόλαβε και αντέδρασε και το χτύπημα δεν βρήκε τον στόχο του, τραυματίζοντάς τον όμως κάτω από το αυτί και στο μέρος του λαιμού και εάν δεν παρέμβαιναν οι συνάδελφοι που έσπευσαν για βοήθεια και να αφοπλίσουν τον κρατούμενο, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα μιλούσαμε για μία νέα υπόθεση δολοφονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου».

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι προχθές, Τετάρτη 21/3/2018 κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου συγγενών κρατουμένων στη φυλακή της Λάρισας, υπαρχιφύλακας γρονθοκοπήθηκε πολλαπλά στο πρόσωπο από επισκέπτη, συγγενή κρατουμένου, επειδή από τα τρόφιμα που έφερε μαζί του υπήρχαν και είδη που από τον κανονισμό απαγορεύονταν, και για τον λόγο αυτό ο συνάδελφος αρνήθηκε να τα παραλάβει (μόνο τα απαγορευμένα είδη).

Τέλος, η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει ότι «η βία στις φυλακές δεν είναι τυχαία περιστατικά, ούτε περιστασιακά συμβάντα, ούτε fake news».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook