Εξαιρετικά αποτελεσματικό και άκρως ελπιδοφόρο αποδείχθηκε για άλλη μια χρονιά το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία – Μεγάλος υποστηρικτής η Τράπεζα Πειραιώς

Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών  προϊόντων  πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων διανομής με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία για την προώθησης των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της Κρήτης κατά τη νέα τουριστική περίοδο.

Το κορυφαίο για την τοπική οικονομία επιχειρηματικό γεγονός ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και φιλοξένησε περισσότερες από 13.000 συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων διερευνήθηκε το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για κάλυψη  των αναγκών των ξενοδοχείων σε τρόφιμα από την τοπική αγορά και τη γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της Κρητικής κουζίνας.

 «Διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και φέτος ότι το ενδιαφέρον είναι αυξανόμενο και από τις δύο πλευρές, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια συνεργασίας» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και τόνισε ότι  «είναι γεγονός ότι τα κρητικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος στη διεθνή αγορά  και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που επισκέπτονται την Κρήτη να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα αναζητήσουν επιστρέφοντας στην πατρίδα τους».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές δράσεις για τη σύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα και δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή η συνεργασία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Στο τρίπτυχο ποιότητα, ταυτότητα ,ανταγωνιστικότητα των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. «Ενωμένοι όλοι είμαστε πολύ δυνατοί» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειαρχης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια συνεργάζεται με φορείς, υπηρεσίες, παραγωγούς στην προώθηση των εκλεκτών τοπικών προϊόντων στις Ελληνικές και ξένες αγορές αλλά και να απορροφηθούν σε μεγάλες ποσότητες από ξενοδοχεία της Κρήτη.

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανός Ηλιάδης, γενικός διευθυντής δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια διοργάνωση και τον πλουραλισμό της εκπροσώπησης από τους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς και δεσμεύτηκε για την απόλυτη στήριξη των πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν με αφετηρία αυτή τη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος  του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Δημήτρης Κουμπαράκης τόνισε ότι το ΦΟΡΟΥΜ δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν τον γαστρονομικό μας θησαυρό και αναφέρθηκε στο αυξανόμενο ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν τα ξεχωριστά προϊόντα της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς που επισκέφθηκε το ΦΟΡΟΥΜ δήλωσε ότι η πρωτοβουλία συντελεί στη μεγάλη προσπάθεια για εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί πρόκριμα για την έξοδο από την κρίση, καθώς αναδεικνύει τη υγιή επιχειρηματικότητα.

Στη διάρκεια του  ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ συμμετείχαν 204 παραγωγοί / μεταποιητές  και  εκπρόσωποι 95 ξενοδοχείων και 13 δικτύων διανομής.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ  διεξήχθη φέτος για 7Η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Τη φετινή διοργάνωση στηρίζει και  η Τράπεζα Πειραιώς  ως ο συνδετικός κρίκος της πρωτογενούς παραγωγής με την τελική κατανάλωση μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του αγροδιατροφικού τομέα.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν δωρεάν, το ΦΟΡΟΥΜ περελάμβανε επίσης έκθεση Κρητικών Προϊόντων  και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτούργησαν στο χώρο περίπτερα των Επιμελητηρίων της Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook