Περίεργες μεθοδεύσεις προκειμένου να εξωραϊστεί η κατάσταση και να μετριαστούν οι αλγεινές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τον ελλιπέστατο επιχειρησιακό αντιπυρικό σχεδιασμό καταγγέλλουν εν ενεργεία αξιωματικοί της Πυροσβεστικής.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας και όπως δημοσιεύει η zougla.gr, αναγράφονται λαθεμένα τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις εκτάσεις που έχουν καεί μέχρι σήμερα.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα το πρωί το επίσημο σάιτ της Πυροσβεστικής εκτιμά ότι στον Έβρο έγιναν παρανάλωμα του πυρός 33.150 στρέμματα. Εντούτοις ο επίσημος χάρτης της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι κάηκαν 57.420 στρέμματα ενώ η συγκεκριμένη εκτίμηση ταιριάζει και με τους αριθμούς που δίνει η Ευρωπαϊκή υπηρεσία η οποία υποστηρίζει ότι κάηκαν 57.500 στρέμματα.

«Πρόκειται για μια πασιφανή αλλοίωση των στοιχείων που μάλλον αποσκοπεί στο να δειχθεί ότι φέτος είχαμε λιγότερες πυρκαγιές», σχολιάζει στη zougla.gr αξιωματικός της Υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή ενδεικτική της… ετοιμότητας του Σώματος και του άρτιου αντιπυρικού σχεδιασμού είναι η καταγγελία που έκανε ο κ. Φίλλιπος Παντελεάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΠΥ, ο οποίος μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» αποκάλυψε ότι το ο αντιπυρικός σχεδιασμός της Αττικής εστάλη εγγράφως στις υπηρεσίες του λεκανοπεδίου στις 27 Αυγούστου!     

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook