Είναι μόλις τεσσάρων και κατάφερε να αντιδράσει σαν ενήλικας σώζοντας τη μητέρα της

Όταν η μαμά της Έμιλι Μόρισον έπεσε στο πάτωμα, εκείνη πήρε αμέσως τηλέφωνο στην γραμμή πρώτων βοηθειών και εξήγησε στην τηλεφωνήτρια πως η μαμά της «είχε πέσει και δεν κουνιόταν». 

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Σάδερλαντ κατάφερε να εντοπίσει τη διεύθυνση από το τηλέφωνο και διαβεβαίωσε την Έμιλι πως σύντομα κάποιος θα έφτανε για την βοηθήσει.   

Στη συνέχεια η μικρή Έμιλι φέρεται να κάλεσε τον πατέρα  της, Στίβεν, και τον ενημέρωσε πως η μαμά δεν ανταποκρινόταν.   Όταν έκλεισε το τηλέφωνο, το κορίτσι πήρε ένα σκαμπό, πήγε στην εξώπορτα, σκαρφάλωσε και άνοιξε την κλειδωμένη πόρτα ώστε να μπορούν να μπουν μέσα οι τραυματιοφορείς, στην περίπτωση που έφταναν πριν τον πατέρα της.   

Στη συνέχεια επέστρεψε στο σαλόνι και φρόντισε τα δύο μικρότερα αδελφάκια της μέχρι να έρθει βοήθεια.   

Η Υπηρεσία North East Ambulance Service τίμησε την Έμιλι με «βραβείο γενναιότητας», αφού με την έγκαιρη επέμβασή της κατάφερε να σώσε τη ζωή της μητέρας της, Λουίζ Ρας. 

 Η περήφανη μητέρα ευχαρίστησε την κόρη της που της έσωσε τη ζωή. «Όταν ακούσαμε την μαγνητοφωνημένη συνομιλία βάλαμε τα κλάματα», είπε στην Daiily Mail η 26χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών.   

Η βοήθεια έφτασε έγκαιρα και η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου οδήγησε στη διάγνωση της επιληψίας.   

Τώρα η Λουίζ ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή ούτως ώστε να μην επαναληφθεί ένα τόσο δυσάρεστο και επικίνδυνο περιστατικό.   «Είχα ξαναλιποθυμήσει στο παρελθόν αλλά συνήλθα σχεδόν αμέσως. Για αυτόν τον λόγο είχα εξηγήσει στην Έμιλι τι πρέπει να κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού προσπαθήσει να με επαναφέρει, αν δεν συνέλθω ξέρει πως πρέπει να καλέσει τις πρώτες βοήθειες και τον μπαμπά της με αυτή την σειρά. Με τη βοήθεια της Siri έκανε τις κλήσεις χωρίς να δυσκολευτεί».       

Στα σχεδόν 45 λεπτά που μεσολάβησαν από το επιληπτικό σοκ μέχρι την άφιξη των τραυματιοφορέων και του μπαμπά της, η μικρή Έμιλι έδωσε στην μικρή της αδελφούλα την κουβέρτα και τα παιχνίδια της και επιχείρησε να ταΐσει τον έξι μηνών αδελφό της με το υπόλοιπο γάλα του».   

«Αν δεν είχε καλέσει το ασθενοφόρο θα ήμουν νεκρή τώρα. Στο ασθενοφόρο είχα ακόμα μία κρίση όπου κόντεψα να καταπιώ την γλώσσα μου», θυμάται η Λουίζ. «Είναι μόλις τεσσάρων χρονών αλλά έγινε η ηρωίδα μου».

lifo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook