Τι ανακοίνωσε από τα Χανιά ο γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης για την κατασκευή κέντρο εκπαίδευσης στο κατάστημα κράτησης “ΚΡΗΤΗ Ι”

Στις 15 Μαϊου λήγει ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί για την ανέγερση ενός διώροφου κτιρίου εκπαίδευσης και κέντρου απασχόλησης στις φυλακές της Αγιάς, ανακοίνωσε σήμερα από τα Χανιά ο γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, επισημαίνοντας οτι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, οι μελέτες και το επόμενο στάδιο είναι η δημοπράτηση του έργου.

Ο κ. Φυτράκης επεσήμανε μάλιστα οτι ενώ ο νόμος προβλέπει κάθε φυλακή να έχει ένα τέτοιο κέντρο, στα πλαίσια μιας ουσιαστικής σωφρονιστικής πολιτικής, τα Χανιά ήταν η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που δεν διέθετε τέτοια υποδομή στο σωφρονιστικό της κατάστημα.

Τι θα περιλαμβάνει το κέντρο που θα ανεγερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα “ΚΡΗΤΗ Ι”

Ο γγ αντεγκληματικής πολιτικής σημείωσε οτι το κτίριο που θα ανεγερθεί στις φυλακές στην Αγιά θα είναι διώροφο και θα διαθέτει βιβλιοθήκη, σχολεία, εκπαιδευτήρια τεχνικής κατάρτισης και εργαστήρια απασχόλησης, δίνοντας την ευκαιρία στους κρατούμενους να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες και να παιρνούν δημιουργικά το χρόνο τους. Ήδη όπως εξήγησε ο κ. Φυτράκης, σε άλλες αντίστοιχες υποδομές σε φυλακές της Ελλάδας, “φιλοξενούνται” σχολεία δεύτερης ευκαιρίας καθώς και εργαστήρια τεχνικής κατάρτισης διαφόρων ειδικοτήτων (υδραυλικοί, ξυλουργοί κτλ), και που μακροπρόθεσμα οφελούν τόσο τους ίδιους τους κρατούμενους όσο όμως και την τοπική ανάπτυξη.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού “το κατάστημα κράτησης Χανίων θα γίνει μια κανονική φυλακή σύμφωνα με τους ορισμούς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φυτράκης ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει οτι η δρομολόγηση δημιουργίας του κέντρου έγινε μετά από επίμονες προσπάθειες δύο ετών και κόντρα στην χλεύη αρκετών που μεμψιμοιρώντας υποστήριζαν οτι το έργο είναι λόγια του αέρα και δεν θα κατασκευαστεί.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook