Το Innovation House του Πολυτεχνείου Κρήτης σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα την καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι το Πρόγραμμα egg – enter•grow•go, το ALBA GraduateBusiness School -The American College of Greece και startup εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28-03-2018, μεταξύ 17:00 – 19:15, στην Πολυτεχνειούπολη (Σχολή ΗΜΜΥ, Αμφιθέατρο 141.Π.98, 1ος όροφος, Κτήριο Επιστημών). Η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό και όλη την Πολυτεχνική κοινότητα.

Το πρόγραμμα των ομιλιών έχεις ως εξής:

17:00- 17:05 
Καλωσόρισμα από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητή Ευάγγελο Διαμαντόπουλο

17:05 – 17:25 
«Τεχνολογία, Καινοτομία και σύνδεση με την Επιχειρηματικότητα» 
Ομιλητής: Φώτης Πασιούρας, Καθηγητής ΜΠΔ & Επιστημονικός Υπεύθυνος Innovation House, Πολυτεχνείο Κρήτης

17:25 – 17:45
«Effectuation: Μια διαφορετική θεώρηση της επιχειρηματικότητας που την κάνει προσιτή σε όλους» 
Oμιλητής: Αλέξης Κομσέλης, Director ALBA Hub of Entrepreneurship & Development

17:45 – 18:05
«Η επιχειρηματικότητα στην πράξη. Παραδείγματα εταιρειών που κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ιδέα τους» 
Ομιλήτρια: Ρούλα Μπαχταλιά,  Programme Manager egg – enter•grow•go   

18:05 – 18:30
Παρουσίαση startup εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη: 
«To παράδειγμα της Costa Nostrum» – Ομιλητής: Βασίλης Ζησιμόπουλος CEO
«Το παράδειγμα της hopwave» – Ομιλητής: Γιώργος Σιάτρας Co-founder CTO

18:30 – 18:55
«Από την Κρήτη στον Κόσμο» Ομιλητής: Θάνος Παράσχος,  Co-Founder, Youth Entrepreneurship Club 
«Ενημέρωση για το διαγωνισμό για startups | PowerUp! 2018» Ομιλητής: Πάρης Ράλλης,  Business Designer, Kinno EU 

18:55 – 19:15
Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Συζήτηση με το κοινό

Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα egg

Το egg – enter•grow•go  είναι μία πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia. Αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα, ο οποίος στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Την περίοδο 2013-2017, μέσω του egg, 355 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 132 επιχειρηματικές ομάδες από τις οποίες 86 έχουν Νομική Μορφή με συνολικό αριθμό προσωπικού 211 άτομα. Από αυτές, 6 εταιρείες έχουν καταθέσει πατέντα και 17 εταιρίες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία. Πρόσφατα ανακοινώθηκε o 6ος κύκλος του Προγράμματος egg, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 23η Απριλίου 2018.  

Πληροφορίες σχετικά με το ALBA Business School

Με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης, το ALBA Graduate Business School , The American College of Greece, λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ. Το Alba προσφέρει 14 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών έχει επισήμως αναγνωριστεί και από το New England Association ofSchools and Colleges. Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Programme Accreditation System. Το ALBA Hub for Entrepreneurship andDevelopment (AHEAD) συνδέει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα στο ALBA, υποστηρίζοντας φοιτητές και αποφοίτους επιχειρηματίες μέσω αποκλειστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, συνεργάζεται στενά με το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Ελλάδας για την τόνωση κάθε μορφής επιχειρείν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook