Η  εμπλοκή των επαφών της κυβέρνησης με το κλιμάκιο της τρόικας αποτέλεσε την αφορμή για βίαιες ρευστοποιήσεις κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής και ουσιαστική επιστροφή του Γενικού Δείκτη ενδοσυνεδριακά σε επίπεδα κάτω των 900 μονάδων.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 891,93 μονάδες με υποχώρηση της τάξης του 3,98%, ο δείκτης FTSE ASE 20 κατά -4,61%, o δείκτης FTSE Mid 40 κατά -2,28% και ο δείκτης FTSE Small Cap 80 κατά -0,72%. Η προηγούμενη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές συναισθημάτων μεταξύ αισιοδοξίας από την συμφωνία συγχώνευσης Alpha Bank-Eurobank μέχρι τη μακροοικονομική απαισιοδοξία για τη μη εκπλήρωση στόχων από πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Έτσι μετά την «χρηματιστηριακή εκτόξευση» της Δευτέρας, οι πωλητές επέστρεψαν δριμύτεροι επιστρέφοντας την Παρασκευή κοντά στα προηγούμενα χαμηλά. Σύμφωνα με την ανάλυση της Emporiki Bank, δοκιμάζεται για δεύτερη φορά η αντοχή της ζώνης στήριξης των 885-870 μ., η οποία ενδεχομένως αποδειχθεί κομβικό σημείο, όχι μόνο για τη βραχυπρόθεσμη αλλά και για τη μεσοπρόθεσμη τάση. Στην παρούσα φάση, δείχνει να αντέχει στις πιέσεις και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι προσεγγίζεται με μειωμένους όγκους συναλλαγών.

«Θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη η αδυναμία ανοδικής αντίδρασης από την ευρύτερη περιοχή των 880 μ. Μια “φυσιολογική” εξέλιξη (σύμφωνα με την εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών τις τελευταίες εβδομάδες), θα ήταν μια ολιγοήμερη παλινδρόμηση μεταξύ των 965 μ. και 880 μ., η οποία θα δημιουργήσει μια μικρή συσσώρευση τιμών, η εκτόνωση της οποίας θα δώσει τη νέα βραχυπρόθεσμη τάση.

Αν η κατεύθυνση είναι ανοδική (σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες), η αντίσταση των 1.020 μ. θα αποτελεί το κομβικό σημείο τις επόμενες εβδομάδες για την εξέλιξη της τάσης σε όλες τις ανοδικές προσπάθειες. Αν διασπασθεί ανοδικά, θα ανοίξει ο δρόμος προς τις 1.170 μ., καθώς πιθανότατα θα δημιουργηθεί σχηματισμός διπλής βάσης (double bottom).

Στην αντίθετη περίπτωση διατηρείται η αρνητική τεχνική εικόνα των τελευταίων μηνών».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook