Στα Εργατικά Κέντρα Χανίων και Ηρακλείου πληροφορίες για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων 

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε.), τα τελευταία χρόνια, έχει διαπιστώσει ότι οι αλλεπάλληλες και εκτεταμένες ανατροπές στην οικονομία έχουν ως επακόλουθο τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, την εντεινόμενη κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών και των όρων απασχόλησης, καθώς και την ανεπαρκή λειτουργία του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ παράλληλα τείνουν να αυξάνονται μορφές σταδιοδρομίας με χαρακτήρα απρόβλεπτο, πολύπλευρο, ασταθή, κυκλικό και μεταβατικό. Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, τόσο η διατήρηση όσο και η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας αποτελεί μία σύνθετη και απαιτητική διαδικασία.
Σε αυτό το δυσμενές και αόριστο περιβάλλον καθίσταται αναγκαία η έγκαιρη συμβουλευτική παρέμβαση και πληροφόρηση των εργαζομένων και των ανέργων. 

Για το λόγο αυτό, το ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε., στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση – ΕΣΠΑ 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, του Υποέργου 2 «Λειτουργία των εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών καθώς και των υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής των ανέργων στα εξειδικευμένα κέντρα προώθησης στην απασχόληση στον άξονα των περιφερειών μετάβασης (ΜΕΤ)» και της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων, λειτουργεί Δομή Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Yποστήριξης Eργαζομένων και Aνέργων στην Κρήτη, με εξειδικευμένο Επιστημονικό Συνεργάτη – Σύμβουλο.

Η δομή παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής και απευθύνεται σε εργαζομένους και ανέργους.

Αναλυτικά, οι τρόποι υποστήριξης των Εργαζομένων αφορούν:

• Εξατομικευμένη πληροφόρηση για θέματα εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και θέματα απασχόλησης (συνταξιοδοτικά, αποζημιώσεις, βλαπτικές μεταβολές, κ.α.).

Ομάδα νομικών του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναλαμβάνει να δώσει έγκυρες απαντήσεις σε ερωτήματα που τίθενται από τους ενδιαφερόμενους μέσα από ειδικά διαμορφωμένες φόρμες υποβολής ερωτήματος.

• Ενημερωτικά δελτία σχετικά με την ισχύουσα εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.

Τα δελτία συντάσσονται από εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων και εν συνεχεία αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (www.inegsee.gr) ενώ παράλληλα, προωθούνται προς τους ενδιαφερόμενους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

• Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους (εργασιακό άγχος, συγκρούσεις στο χώρο εργασίας, επικοινωνία στον εργασιακό χώρο κ.α.).

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης – Σύμβουλος της Δομής αναλαμβάνει την διενέργεια ομαδικών εργαστηρίων, έπειτα από τη συγκρότηση συγκεκριμένης ομάδας συμμετεχόντων.
Αναλυτικά, οι τρόποι υποστήριξης των Ανέργων αφορούν:

• Διά ζώσης και εξ αποστάσεως πληροφόρηση για ζητήματα απασχόλησης, θέματα εκπαίδευσης, προγράμματα κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (μαθητεία, πρακτική άσκηση), εργασιακά δικαιώματα και επαγγελματικά περιγράμματα, προοπτικές επαγγελματικών κλάδων.

• Επαγγελματική Συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση και την καλύτερη προετοιμασία με σκοπό την εύρεση εργασίας, μέσω εξατομικευμένης υποστήριξης ή/και ομαδικών εργαστηρίων σε θέματα όπως Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Σχεδιασμό επαγγελματικής σταδιοδρομίας, Ανάπτυξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Για πληροφορίες, υποβολή ερωτημάτων (ασφαλιστικά-εργασιακά-απασχόλησης), καθώς και συμμετοχή σε ομαδικά εργαστήρια μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή δια ζώσης με:

ΙΝ.Ε / Γ.Σ.Ε.Ε. ΚΡΗΤΗΣ
Εμμ. Καστρινάκη 23, 71306 Ηράκλειο
Τηλ. 2810 343616, Τηλ.& fax 2810 343614
Email: [email protected]
web site https://kriti.inegsee.gr, http://www.inegsee.gr/

f ΙΝΕ – ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 68, 73100 ΧΑΝΙΑ
Τηλ. 28210 92429-28210 86244-5
Email: [email protected]
web site http://www.ekchanion.gr/
f Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook