Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής  Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, με το Δ.Σ. του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και τις συνέπειες των περικοπών των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ενώ συζητήθηκαν και οι τρέχουσες πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις.

Επιπλέον, στην συζήτηση τέθηκαν τα αιτήματα τους για την πλήρη εργασιακή αποκατάσταση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (Π.Π.Υ.), την ένταξη του επαγγέλματος στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την άμεση χορήγηση όλων των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας. Τόνισαν επίσης τις συνέπειες των μισθολογικών περικοπών και της μη βαθμολογικής εξέλιξης, καθώς και το αίτημά τους για τη χορήγηση επιδόματος στους τραυματισθέντες Π.Π.Υ. Επεσήμαναν τις σημαντικές περικοπές στη χρηματοδότηση που έχουν γίνει στα χρόνια της κρίσης και ξεπερνούν το 50%, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, τα σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, των οχημάτων, των κτιριακών εγκαταστάσεων των μέσων ατομικής προστασίας, που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των πυροσβεστών. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπως το Ηράκλειο, που λόγω των κλιματολογικών συνθηκών τα περιστατικά στα οποία καλείται να παρέμβει η υπηρεσία είναι δυσανάλογα πολλά, ακόμα και εκτός της θερινής περιόδου. Επιπλέον, τόνισαν  

Ο Μ. Συντυχάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η μονιμοποίηση των τριετών πυροσβεστών, αποτελεί μια θετική εξέλιξη γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των πυροσβεστών που σταθερά και αταλάντευτα στήριξε το ΚΚΕ, απαιτώντας με ερωτήσεις και τροπολογίες στη Βουλή, με παρεμβάσεις του διαχρονικά στις κυβερνήσεις, με ανακοινώσεις του, με έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των πυροσβεστών για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο, δεν μπορεί να κρύψει ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των υπολοίπων πενταετών και εποχικών πυροσβεστών, που παραμένουν υπό καθεστώς ανασφάλειας. Όλοι οι πυροσβέστες, μόνιμοι, πενταετείς, εποχικοί, χρειάζεται να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τους πυροσβέστες, την απαράδεκτη κατάσταση με την απλήρωτη υπερεργασία, τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων ατομικής προστασίας και υλικοτεχνικής υποδομής.

Σημείωσε επίσης πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας  και θα συνεχίσει να το κάνει με όλους τους τρόπους, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή. Τα συμφέροντά των πυροσβεστών, όπως και όλων όσων ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας, ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου συγκρούονται τα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, ενώ συμμετέχει ενεργά και μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην προώθηση των σχεδιασμών ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ που ευθύνονται για την όξυνση της κατάστασης και αποτελούν παράγοντα μόνιμης ανασφάλειας για τους λαούς. Από αυτή τη σκοπιά οι άντρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση προς όφελός του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook