Συνάντηση με την Fraport για την λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας 

Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διαχείρισης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων από την εταιρεία Fraport Greece και η πολιτική της εταιρείες που οδήγησε σε ραγδαία μείωση των επιβατών στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου προκάλεσε  πολύ αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στους κατοίκους της Δυτικής Κρήτης.

Οι αρνητικές αυτές συνέπειες είχαν επισημανθεί σε άρθρο του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη  ο οποίος καταλήγοντας είχε επισημάνει πως οι θεσμικοί φορείς του τόπου πρέπει να παρέμβουν στην Fraport  για τον τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα στο δημαρχείο Χανίων πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αυτοδιοικητικών και συγκεκριμένα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα , Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, Καντάνου Σελίνου Αντώνη Περάκη, και του αντιδήμαρχου  Κισάμου  Μανώλης Δερουκάκη.

Κοινή συνισταμένη είναι πως θα ζητηθεί συνάντηση των φορέων του νομού με την Fraport  προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί και να δοθούν λύσεις στην κατεύθυνση , πρωτίστως, της εξυπηρέτησης των κατοίκων της Κρήτης και της τουριστικής οικονομίας.

 

Όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος Χανίων το ζητούμενο από την Fraport είναι να λειτουργήσει το αεροδρόμιο με τρόπο που να εξυπηρετείται το κοινό συμφέρον που δεν είναι άλλο από την αύξηση των επιβατών και την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τον Χειμώνα, κάτι που για να γίνει προυποθέτει και φθηνότερες υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις των κ.κ. Βουλγαράκη και Βάμβουκα στο ερώτημα για το κατά πόσον είναι ικανοποιημένοι από την λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων από την Fraport.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook