Κονδύλια συνολικού ύψους 10,8 δισ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά μέσα στο 2011, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Πρόκειται για προγράμματα μέσα από το Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη, το ΕΣΠΑ και τον επενδυτικό νόμο.

Το «εθνικό σχέδιο για την αναθέρμανση και επανεκκίνηση της οικονομίας», όπως το χαρακηρίζει ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης και παρουσιάζεται στην ιστιοσελίδα της εφημερίδας \”Έθνος\” περιλαμβάνει:

1. Το Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ), μέσω του οποίου θα δίνονται γρήγορα και φθηνά δάνεια στις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών, χωρίς να ξοδεύονται αλόγιστα πόροι. Το πρώτο πακέτο για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα διοχετευθεί στην αγορά μέσα στο 2011 είναι ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

2. Τον νέο επενδυτικό νόμο, τα πρώτα επενδυτικά προγράμματα του οποίου θα προκηρυχθούν στα μέσα Μαρτίου, και το ύψος του θα ανέλθει στα 4 δισ. ευρώ για το 2011.

3. Το ΕΣΠΑ, διπλασιάζοντας την απορρόφησή του κατά το 2011, στοχεύοντας σε δαπάνες ύψους τουλάχιστον 5,2 δισ. ευρώ. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα απλοποιηθεί δραστικά το σύστημα διαχείρισης και θα αναθεωρηθεί το Πρόγραμμα ώστε να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες κρίσης της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook