Εμπαιγμό καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι αφού στην προκήρυξη 3Κ με την οποία επρόκειτο να προσληφθούν, πήραν άτομα στην πλειοψηφία τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εκδικάστηκαν σήμερα τα δεύτερα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 39 εργαζόμενοι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι στην καθαριότητα στους δήμους του νομού Χανίων, με εξαίρεση τον δήμο Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου στους οποίους οι συμβασιούχοι καλύπτονταν από τα προηγούμενα ασφαλιστικά μέτρα.

Οι συμβασιούχοι επιδιώκουν με τα ασφαλιστικά μέτρα να λάβουν προσωρινή διαταγή ώστε να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τουλάχιστον να βγουν οι οριστική πίνακες της προκήρυξης 3Κ, την ίδια ώρα που καταγγέλλουν εμπαιγμό σχετικά με τον τρόπο που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Καταγγέλλουν διαγωνισμό παρωδία – Μένουν εκτός οι περισσότεροι

Όπως αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση που είχαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 3Κ με τον οποίο ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης είχε δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει το εργασιακό τους πρόβλημα, δεν μοριοδοτήθηκε αποκλειστικά και μόνο η εμπειρία αλλά και η ανεργία και η πολυτεκνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη μοριοδότηση των πολυτεκνιών, ελάχιστοι τελικά από τους συμβασιούχους που εργάζονταν όλο τον προηγούμενο καιρό στα Χανιά θα προσληφθούν. Αντίθετα μόνο στον δήμο Χανίων, για παράδειγμα διορίζονται 17 γυναίκες που είναι από την υπόλοιπη Ελλάδα, επειδή είναι πολύτεκνες.

Όχι μόνο δηλαδή δεν διορίζονται οι άνθρωποι που εργάζονταν μέχρι σήμερα στα Χανιά και είχαν εμπειρία στον τομέα καθαριότητας αλλά δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας καθώς αυτή τη στιγμή έχουν εκδοθεί μόνο οι προσωρινοί πίνακες μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα κανείς από την υπόλοιπη Ελλάδα που φαίνεται να διορίζεται στα Χανια δεν θα έρθει.

Ενδεικτική του προβλήματος είναι και η χθεσινή ανακοίνωση του δήμου Χανίων για το πρόβλημα και τη σύσταση στους πολίτες.

Όπως τονίστηκε από τους συμβασιούχους και την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη, η προκήρυξη αυτή αποδείχθηκε από την πλευρά του κ. Σκουλέτη “απάτη” προς τους συμβασιούχους.

Εντωμεταξύ και στο Ηράκλειο εκδικάστηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα των 88 συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου Ηρακλείου στον τομέα καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν και αυτοί με τη σειρά τους να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να αναλάβουν υπηρεσία οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook