“Με αποτέλεσμα την παράταση του ωραρίου για τα εμπορικά καταστήματα έως τις 11μ.μ και το άνοιγμα και τις 32 Κυριακές από 1 Απριλίου έως 30 Νοεμβρίου.”

O Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την προσπάθεια των δημάρχων Χανίων, οι οποίοι ζητούν όλος ο νομός να γίνει τουριστική ζώνη, με αποτέλεσμα την παράταση του ωραρίου για τα εμπορικά καταστήματα έως τις 11μ.μ και το άνοιγμα και τις 32 Κυριακές από 1 Απριλίου έως 30 Νοεμβρίου.

“Καταγγέλουμε το γεγονός ότι οι δήμαρχοι λειτουργούν όχι ως εκπρόσωποι του χανιώτικου λαού αλλά ως φερέφωνα των πολυεθνικών, των αλυσίδων εμπορίου και super market, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας όλων των γυναικών της λαϊκής οικογένειας  οι οποίες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστούμε, για να δουμε την οικογένεια και τα παιδιά μας και δίνουμε τη δική μας καθημερινή μάχη και αγωνιούμε για το πως θα τα καταφέρουμε με τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων γονιών, με τα ωράρια λάστιχο, με τους μισθούς πείνας. Για όλα αυτά           

Δε τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας!

Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες και δεν θα την χαρίσουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ανήκει σε μας, τους ανθρώπους του μόχθου, για να ξεκουραζόμαστε για να τις αφιερώνουμε στην οικογένεια και τους φίλους μας, στα ενδιαφέροντά μας, στην κοινωνική μας ζωή και δράση και παλεύουμε ενάντια στην κατάργησή της. 

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους και εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook