Μεγάλες καθυστηρήσεις σε πολλές πτήσεις τσάρτερ από νησιά προς το εξωτερικό, αλλά και προς αεροδρόμια της Ελλάδας, παρατηρήθηκαν την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Mega και το in.gr, σε τουλάχιστον 64 πτήσεις τσάρτερ σημειώθηκαν καθυστηρήσεις από μισή ώρα έως τρεις (3) ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν εξαγγείλει στάση εργασίας για σήμερα, Κυριακή, η οποία κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική.

Έτσι, εκτιμάται ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να τηρήσουν αυστηρά τους κανονισμούς, κάτι που προκάλεσε τα προβλήματα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν λάβει την απόφαση για την κινητοποίηση, με αίτημα «την αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών δαπανών για την εναέρια κυκλοφορία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το μισθολογικό κόστος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, μείωση που έχει ως άμεση συνέπεια την απώλεια εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο και την απαξίωση των Υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας».

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αμείβονται όχι από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά από το Eurocontrol και υποστηρίζουν ότι τυχόν περικοπή των επιδομάτων τους (ήδη έχουν περικοπεί κατά 20%), δεν θα προκαλέσει καμία εξοικονόμηση στο Δημόσιο, καθώς αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν στο Eurocontrol.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook