Το τραγικό γεγονός που την έκανε να αλλάξει ζωή και να μεταμορφωθεί

Η παχυσαρκία είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν όλο και περισσότερο τους ειδικούς παγκοσμίως καθώς εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κιλά τους και τις επιπτώσεις τους στην υγεία τους. Η αλλαγή χρειάζεται μεγάλη αποφασιστικότητα και τόλμη και αρκετές φορές έρχεται μετά από ένα ισχυρό σοκ.

Η 24χρονη Βραζιλιάνα Thayna Pacheco Barboza υπήρξε και αυτή ένα θύμα παιδικής παχυσαρκίας καθώς οι λανθασμένες διατροφικές επιλογές και η αγάπη για το τζανκ φουντ την έκανε να παίρνει παραπάνω βάρος από τα 5 της χρόνια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στα 18 της η κοπέλα έφτασε να ζυγίζει 140 κιλά. Εκείνη την περίοδο της συνέβη κάτι που τη σόκαρε καθώς η γιαγιά της πέθανε από ανακοπή καρδιάς και μετά από λίγο καιρό η μητέρα της, της αποκάλυψε ότι είχε πάθει καρδιακή προσβολή.

Έτσι άλλαξε τελείως τρόπο ζωής, προσπάθησε να αποβάλλει τελείως τη ζάχαρη από τη διατροφή και άρχισε να γυμνάζεται εντατικά. Μετά από λίγο καιρό υπεβλήθη και σε εγχείρηση γαστρικού μπαϊπάς με αποτέλεσμα να χάσει συνολικά 80 κιλά. Ωστόσο, είχε να αντιμετωπίσει μετά το παραπανίσιο δέρμα στο σώμα κάτι που τις κόστισε κοντά στα 2.000 δολάρια σε πλαστικές επεμβάσεις.

Η Barboza πλέον γυμνάζεται 6 φορές την εβδομάδα, έχει αποκτήσει σώμα μοντέλου ενώ είναι fashion designer. Η ίδια δήλωσε πως «η συμβουλή που έχω να δώσω σε όποιον θέλει να χάσει βάρος είναι να ψάξει, να διαβάσει και να μάθει. Όταν κατάλαβα γιατί έτρωγα τόσο πολύ, το πάθος μου για πιο υγιεινό φαγητό έγινε ακόμη πιο μεγάλο.

Είναι μια αργή διαδικασία, καθώς δεν είναι εύκολο να κόψεις τη ζάχαρη, το επεξεργασμένο φαγητό και τα γεύματα με πολύ λίπος. Στο τέλος όμως νιώθεις μία ικανοποίηση που τα καταφέρνεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook