Η αγάπη του για την κρητική μουσική και τις μαντινάδες τον βοήθησαν να ανέβει τον δικό του Γολγοθά και να ζει καθημερινά την Ανάσταση στη ζωή του, μεταφέροντας σε όλους μηνύματα θέλησης και δύναμης

Το συρτό που χόρεψε με την παρέα του, σε ταβέρνα στην Αθήνα, έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε θαυμασμό και συγκίνηση, για την δύναμη της θέλησης και το σθένος της κρητικής ψυχής.

Το νεαρό παιδί που σέρνει το χορό, είναι ένας Χανιώτης, ο Σπύρος Σκυλουράκης από το Έλος Κισάμου που αν και αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, δεν σταμάτησε ποτέ να χορεύει με την αγαπημένη του κρητική μουσική, που τον βοηθάει  “ανέβει” τον δικό του Γολγοθά και να ζει τη δική του Ανάσταση.

Το ταξίδι στην Αμερική για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Τον Απρίλιο του 2016 ο Σπύρος χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Αμερική για να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Μόντρεαλ, όπου υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις. Και σε εκείνη την περίοδο της ζωής του η “Κρήτη” δεν έφυγε ποτέ από δίπλα του αφού οι ομογενείς, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κρητών, βοήθησαν οικονομικά τον Σπύρο και την οικογένειά του για να ανταπεξέλθουν στο κόστος διαμονής και νοσηλείας, διοργανώνοντας φιλανθρωπική βραδιά.

Η ιστορία του Σπύρου και η μάχη που δίνει για να αντιμετωπίσει τα κινητικά προβλήματα υγείας του, είχαν  “κυριαρχήσει” σε τοπικές εφημερίδες της ομογένειας που με αυτόν τον τρόπο κινητοποίησαν τους Κρήτες της Αμερικής να σταθεί δίπλα στον νεαρό “συντοπίτη τους”.

Μάλιστα, σε δημοσίευμα, του είχαν αφιερώσει και την εξής μαντινάδα

Σπύρο σε τούτη τη ζωή, χρειάζεται κουράγιο

οταν σε δέρνει να γενείς, στο διάβα της ναυάγιο

Να ναυαγήσει η χαρά, και το περπάτημά σου

Να σου πληγώνει την καρδιά, μόνιμο πρόβλημα σου.

Κι όποιος θα κάνει δύναμη, ελπίδα στην ψυχή του

Θα πολεμήσει, θα γευτεί χαρές θα’ρθουν μαζί του.

Και τούτο κάνε Σπύρο μας ν’αντέξεις να παλέψεις

με του θεού τη δύναμη γιατρού σου να πιστέψεις

Όταν σου λένε στο κορμί θα βάλουμε νυστέρι

Δέξου τον πόνο αδιάκριτα, να’ρθει καλό χαμπέρι

Όταν κατάφερε να βγει από το Νοσοκομείο και ενώ βρίσκονταν ακόμα στην Αμερική, ταξίδεψε δύο ώρες για να δει από κοντά έναν από τους αγαπημένους του τραγουδιστές, τον Ανδρέα Μανωλαράκη (φωτο παρακάτω)

(Ο Σπύρος με τον Ανδρέα Μανωλαράκη)

Δείτε και πάλι το βίντεο με τον συρτό του Σπύρου

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook