Μετά τη φθορά που προκάλεσε ο ήλιος στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας ήρθε η ώρα για αναδόμηση. Μπείτε σε πρόγραμμα εντατικής ενυδάτωσης και λάμψτε ξανά! Ακολουθείστε τις συμβουλές του omorfamistika.gr.

Για το πρόσωπο

Έχει υπολογιστεί ότι το 90% των ορατών σημαδιών γήρανσης όπως οι ρυτίδες και κηλίδες είναι αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο και μόνο το 10% οφείλεται στη βιολογική γήρανση. Γι αυτό ακολουθήστε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει απολέπιση, μάσκα και εντατική φροντίδα με κρέμα ημέρας.

Οι μάσκες ενυδάτωσης είναι αποτελεσματικές όταν εφαρμόζονται στη διάρκεια του μπάνιου, αφού οι πόροι ανοίγουν και γίνεται πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών του προϊόντος.

Όταν κάνετε πίλινγκ στο πρόσωπο αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών επειδή είναι πολύ λεπτή.

Πριν επιλέξετε μία κρέμα περιποίησης παρατηρήστε τις αντιδράσεις της επιδερμίδας σας επειδή μπορεί με την έκθεσή σας στον ήλιο να εμφάνισε κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία.
Για το σώμα

Τα ξεφλουδίσματα αλλά και η τραχιά όψη της επιδερμίδας είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης. Η απολέπιση είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε την ανανέωση των κυττάρων, να τονώσετε το δέρμα και να το προετοιμάσετε για την ενυδάτωση.

Αν η επιδερμίδα σας είναι ταλαιπωρημένη για τις πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή επιλέξτε αφροντους πίλινγκ που είναι πιο απαλό και δεν επιδεινώνει την κατάστασή της.

Αποφύγετε το πίλινγκ σε ευαίσθητες περιοχές όπως το στήθος.Εάν έχετε σπυράκια στην πλάτη ή σε άλλα σημεία του σώματος μην κάνετε πίλιγνκ αν πρώτα δεν τα καταπολεμήσετε.

Απλώνετε πάντα την ενυδατική σας κρέμα μετά την απολέπιση.
Για τα μαλλιά

Αν το χρώμα τους είναι πιο θαμπό, δείχνουν αδύναμα ή εξασθενημένα και σπάνε εύκολα στο χτένισμα αυτές είναι οι επιπτώσεις στην πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Γι αυτό απλώστε μάσκες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, πρωτείνες, βιταμίνες, έλαια φρούτων, αιθέρια έλαια που ενισχύουν την δομή της κερατίνης, εμποδίζουν τα σπασίματα, λειαίνουν τα μαλλιά και τους δίνουν λάμψη.

Μην αμελείτε σε κάθε λούσιμο την περιποίηση των μαλλιών με ενυδατικό κοντίσιονερ.

Φροντίστε να κόψετε ελαφρά τις άκρες των μαλλιών ώστε να περιορίσετε κάθε ενδεχόμενο εμφάνισης ψαλίδας.

Για να αυξήσετε την απόδοση της μάσκας θρέψης ή επανόρθωσης, απλώστε τη σε νωπά μαλλιά, τυλίξτε τα με μια μεμβράνη και από πάνω με μία πετσέτα βρεγμένη την οποία έχετε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων.

Το μυστικό

Ενυδάτωση στο maximum: Ρίξτε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και ένα γάλα με όλα τα λιπαρά στην μπανιέρα σας και μουλιάστε για 10 – 15 λεπτά. Εναλλακτικά, ρίξτε λάδι στο σφουγγάρι σας και κάνε μασάζ σε όλο το σώμα σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook